Sport

2009.04.24. 02:29

Molnár és Ligeti junior szabadfogású birkózó bajnok

Kazincbarcika - Két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet hoztak a Haladás-Force birkózói a junior szabadfogású országos bajnokságról. A csapatversenyt a második helyen zárták a vasiak.

Horváth Erika

Hat pontszerző helyezéssel, 27 ponttal a Vasas (28) mögött, az FTC (20) előtt második lett a szabadfogású junior birkózó országos bajnokság csapatversenyében a Haladás-Force. Nehéz sorsolása ellenére ismét nagyon magabiztosan birkózott a 66 kilós Molnár Bálint. Mind a négy mérkőzését két menetben nyerte meg. Előbb a vasasos Némethet, majd a csepeli Lukácsot, aztán a tatabányai Kollert győzte le, a döntőben pedig Lajber (Vasas) volt neki kénytelen fejet hajtani. Veréb István tanítványa így százszázalékos teljesítménnyel zárta a háromfordulós válogatóverseny-sorozatot. 

Ugyanebben a súlycsoportban Járó Kis Olivér miután kikapott Lajbertől, a vigaszágra került, de a bronzmérkőzésen alulmaradt, így ötödik lett. A 84 kg-ban is két Haladás-birkózó indult. Hidegh Csaba klubtársával, Pradalits Rolanddal és győzelemmel kezdett, majd sikeresen jutott túl a kőbányai Rögleren is. Csak a döntőben tudta - szoros küzdelemben - Adamecz (Vasas) megállítani, tehát ezüstérmes lett. Pradalits ötödik helyen végzett. A felnőtt Eb-n is részt vett 96 kg-os Ligeti Dánielnek az ob volt az első válogatója; magabiztosan védte meg bajnoki címét: Vargát (Vasas) tussal, Tóthot (FTC) pontozással verte, a fináléban pedig az egri Majoroson kerekedett felül. A verseny nagy vesztese a kétszeres ifjúsági és tavaly a junior Eb-n is bronzérmes 120 kilós Csercsics Richárd volt. 

Az ob előtt 1:1-re állt a válogató párharca a vasasos Fodor Tamás és közte. Az első fordulóban összekerült a két fiú: az első menetet Csercsics nyerte 1:0-ra, a másodikat Fodor 4:0-ra. A harmadik két perc 0:0-val zárult, így a több akciópontot elért Fodor lehetett a kedvezményezett az utolsó pontért - és élt is a lehetőséggel. Ez azt jelenti, hogy a 120 kilóban ezúttal nem a szombathelyi birkózó képviseli majd a magyar színeket a grúziai Eb-n. A tavalyi bajnok Csercsics a vigaszágon már csak a bajnoki bronzéremért birkózhatott, azt technikai tussal be is gyűjtötte.

 

A Veréb István vezette nyolcfős magyar junior szabadfogású válogatott - amelynek a Haladásból Molnár Bálint és Ligeti Dániel a tagja - négy nemzetközi versennyel és közös - szombathelyi - edzőtáborozással készül a június 29-én kezdődő kontinensviadalra.

 

Szigetszentmiklóson a serdülőknek rendeztek rangsorversenyt, ahol az 53 kilós Ligeti Richárd három győzelemmel és egy vereséggel bronzérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!