Sport

2009.04.08. 02:29

Szombathelyen a junior szabadfogású birkózó-válogatott

Szombathely - A felnőtt Európa-bajnokság után a hetedik helyezett Hatos Gábor mandulaműtéten esett át, ifj. Veréb István és Ligeti Dániel pedig csatlakozott a junior szabadfogású válogatott szombathelyi edzőtáborában résztvevőkhöz.

Horváth Erika

Hétfőn Veréb István, a Haladás-Force vezetőedzője, a magyar junior szabadfogású birkózó-válogatott szakvezetőjének irányításával korosztályos edzőtábor kezdődött Szombathelyen. Ezen a héten a hazai versenyzőkkel együtt 14-en tréningeznek. Csatlakozott a felnőtt Eb-ről hazatért ifj. Veréb István, és a még juniorkorú Ligeti Dániel is. Felméréssel kezdődött a program - az eredmények tükrében Veréb István szerint sok munka vár rájuk ezen és a következő héten. A jövő hétfőn nemzetközivé bővül a tábor, a 12 fős német juniorválogatott mellett francia és osztrák versenyzőket is várnak.

A vilniusi Eb legeredményesebb Haladás-versenyzője a 74 kilós Hatos Gábor volt, aki a hetedik helyen zárt. Ő viszont ezt a két hetet kihagyja.

- Jól éreztem magam az Eb-n annak ellenére, hogy a felkészülés során akadtak problémák. És csak hajszálon múlott, hogy nem birkózhattam tovább - mondta a 25 éves válogatott. - Az első meccsem a spanyol ellen könnyű volt, de a szlovák elleni három menet után jó lett volna egy kicsivel több pihenő. De nem volt, s a nagyon szoros meccsen kikaptam a grúztól. A második menetben a korong és a kapaszkodás neki kedvezett. Talán ha nem fárasztjuk ki egymást annyira, akkor ő be tud csúszni a döntőbe - mert alig-alig maradt alul a törökkel szemben -, és akkor a bronzért is mehettem volna. 

Egy kis szerencse most már nekem is jól jönne - mondta, illetve inkább suttogta Hatos Gábor, aki hétfőn mandulaműtéten esett át. - Többször volt már vele problémám, az Eb-felkészülésből is elvett egy hetet egy gyulladás. Ezért döntöttem úgy, hogy kivetetem a pihenő alatt. Várhatóan két hét múlva már kezdhetek edzeni.

Az elmúlt hétvégén Orosházán junior szabadfogású válogató versenyt rendeztek. A Haladás-Force öt versenyzője végzett pontszerző helyen. (Ligeti Dániel nem vett részt a viadalon.) A 66 kg-osoknál Molnár Bálint négy győzelemmel magabiztosan söpörte be az újabb elsőséget, Járó Kis Olivér ötödik lett. A 84 kg-ban Hidegh Csaba a döntőben alulmaradt, így második helyen végzett, Gaál Tamás ötödikként zárt. A 120 kg-os Csercsics Richárd két győzelem után döntőt vívott. 1:1 után a harmadik menetben egy(!) másodperccel a vége előtt még 1:0-ra vezetett, onnan egyenlített Fodor, s nyerte meg a válogatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!