Sport

2009.05.15. 02:24

Maratoni staféta: vasárnap váltófutó verseny két távon a Fő-téren

Szombathely - Vasárnap 11 órától a Fő téren 16. alkalommal bonyolítják le az OTP Maratoni Stafétát.

zaol.hu

A stafétát idén is két távon írták ki: a maratoni váltófutás húsz 2,1 kilométeres körből áll, de lehet 4x1 körös versenyt is teljesíteni. A viadalra még lehet jelentkezni, a négyfős csapatok és az egyénileg érkezők vasárnap 9 és 11 óra között a városházán adhatják le nevezéseiket. A résztvevők 11-kor rajtolnak el, és a hagyományos útvonalat teljesítik: a Fő térről indulva a Gyöngyös-parti sétányon át a Szelestey, a Király és a Széll Kálmán utcában futnak, majd a Gyöngyös partján térnek vissza a kiindulási helyre.

- A sok éve együtt futó csapatok közül már többen neveztek, de olyanok is jelentkeztek, akiknek még nincs társaságuk - mondta a főszervező, Söjtöry Elvira. Biztatok másokat is, jöjjenek el egyedül is a versenyre, a helyszínen segítünk nemenként és korcsoportonként összeállítani csapatokat. A testvérvárosok közül ezúttal Kaufbeuren és Vajdahunyad nevezett. Az időjárás nem befolyásolja a rendezvényt. Amúgy az elmúlt 15 évben egyszer sem esett az eső, ezért bízom benne, hogy most is csak a verseny előtt vagy után lesz csapadék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!