Sport

2009.05.04. 02:28

Nagy nemzetközi sikert értek el a büki asztaliteniszezők

Bük - A nemzetközi kupaporondon, az Interligában már a Lengyelországban kiharcolt nyolc közé jutás is nagy bravúr volt a büki pingpongosoktól. Most ezt egy újabbal fejelték meg.

Gergácz Zoltán

Büki TK Gyógyfürdő- Oberwart 4:2. - Bük, Interliga asztalitenisz-mérkőzés, vezette: Domonkos, Geröly.

Egyéni, 1. kör: Kriston- Szabó 3:0 (7, 8, 7). A bükiek éljátékosa minden téren jobb volt sógorék harmadik magyarjánál (1:0). Bari-Varga 2:3 (-6, -7, 8, 7, -8). Az osztrákok legeredményesebb játékosa ellen Bari 0:2-ről egyenlített, a döntő szett félidejéig vezetett is, ám a finisben a nagyobb rutin döntött (1:1). Németh D.-Németh K. 1:3 (-7, 8, -6, -8). A névrokonok csatájában a 17-szeres magyar bajnok, de fénykorán már jóval túllévő Károly minden tekintetben jobb volt Dávidnál (1:2). Páros: Kriston, Bari-Németh K., Varga 3:1 (5, -9, 11, 11). Látványos, kiélezett csatát hozott a duók küzdelme. Az első két szettet leszámítva fej fej mellett haladt a két páros; a bükiek bravúros győzelme felcsillantotta a továbbjutás lehetőségét (2:2). Egyéni, 2. kör: Kriston-Varga 3:1 (9, 3, -11, 8). Kriston minden téren jobb volt, a harmadik szettet is könnyedén hozhatta volna (3:2). Németh D.-Szabó 3:2 (-6, 10, 6, -4, 8). A továbbjutásról döntő találkozón Németh ismét hallatlanul nagy küzdeni tudásáról tett tanúbizonyságot. Nyert, így a három és fél órás összecsapás végén a háromesélyes Bari-Németh K. találkozóra már nem került sor (4:2).Méltó jubileumi éve lesz ez a 60 éves vasi szakosztálynak. Bravúrjával a büki gárda minden előzetes várakozást felülmúlva bejutott az Interliga négyes döntőjébe, amelyet június 7-8-án az olaszországi Verzuolóban rendeznek. - Győzött: Kriston 2, Németh D., a Kriston-Bari páros, illetve Varga, Németh K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!