Sport

2009.06.23. 11:52

Csütörtökön eldőlhet, melyik csatorna közvetíti az NB I-es meccseket

Budapest - Csütörtökön a telki edzőközpontban ülésezik a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége, s pont kerülhet a Soproni Liga közvetítési jogainak kérdésére. A legújabb hírek szerint a Digi TV lehet a befutó.

MTI

A testület tagjai várhatóan áldásukat adják majd a bajnoki mérkőzések tévéközvetítési jogát elnyerő Digi TV-vel kötendő szerződés aláírására. A döntést több hónapos tárgyalássorozat előzte meg, amelyet a George F. Hemingway vezette NB I-es bizottságnak az elmúlt napokban sikerült lezárnia.

Amennyiben a grémium is rábólint a megállapodásra, akkor következik az a kéthetes időszak, amikor a korábbi jogtulajdonos Sport TV élhet opciós jogával, azaz ha ugyanazokat a feltételeket vállalja, akkor megtarthatja a jogokat.
    
"A Digi TV olyan ajánlatot tett, ami négyszer annyi bevételt eredményez a magyar futballnak, mint a jelenlegi szerződés, a 2010-11-es idényben akár az egymilliárd forintot is elérheti az összeg - mondta a televíziós jogokról korábban Kisteleki. - A szerződésben magazinműsor készítése is szerepel, továbbá rögzítve lenne, hogy milyen időpontban lennének a mérkőzések. A Duna TV továbbra is egy meccset adna péntekenként, a többi pedig a Digi Televízió júliusban induló sportcsatornáján lenne látható, amely a cég garanciái szerint legalább 600 ezer lakásban lesz elérhető, s az idő előrehaladtával ez a szám nőni fog."

Az elnökségi ülésen sor kerül még az MLSZ különféle bizottságai által végzett munka értékelésére, a jövő januári, Budapesten és Debrecenben rendezendő futsal Eb előkészületeinek áttekintésére, valamint a felnőttképzési intézet tevékenységéről készült beszámoló megtárgyalására is.

Ezt követően, várhatóan 13 órától 17 kategóriában díjazzák a 2008-2009-es idény legjobbjait, majd a július 24-én rajtoló Soproni Liga sorsolása zárja a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!