Sport

2009.07.22. 19:26

Továbbjutott a Debrecen a Bajnokok Ligájában a Kalmar ellen

Kalmar - Az otthoni 2:0-s győzelem után 3:1-re kikapott a svéd Kalmar otthonában a Debreceni VSC együttese a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Idegenben rúgott góllal ment tovább tehát a Loki, a következő körben az észt Levadia Tallin vár Leandroékra.

Pum András


A svéd Daniel MENDES (pirosban) nézi, amint LEANDRO, azaz Marcolini Pedroso DE ALMEIDA, a Debrecen játékosa (kékben, fenn) csapattársát, MÁTÉ Pétert átugorva vezeti a labdát a kalmari Fredriksskans Arenában 2009. július 22-én, a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében játszott Kalmar FF-DVSC-TEVA visszavágó mérkőzésen, mely a hazaiak 3-1-es győzelmével végződött. (MTI/EPA/PAUL MADEJ)

Jól kezdődött a Debrecen számára a kalmari BL-selejtező visszavágója: Varga József egyéni akcióját követően már a 13. percben megszerezték a vezetést a piros-fehérek - akik ezúttal amúgy talpig kékben futballoztak. Összesítésben ekkor tehát már 3:0 volt a Loki javára. Ám nagyot hibázott az, aki hátradőlt a karosszékében, a svédek  ugyanis hat perc múlva Daniel találatával egyenlítettek, sőt a 32. percben Mendes góljával már 2:1-re ők vezettek. Szünet után a 72.percben Rasmus Elm büntetőjével már 3:1-re mentek a svédek: forró lett a pite. Szerencsére a hátralévő időt kibekkelték a hajdúságiak, akik így 3:3-al, idegenben lőtt góllal jutottak tovább.

 A Debrecen a következő körben az észt Levadia Tallin ellen mérkőzik.

Kalmar FF (svéd) - DVSC-TEVA 3-1 (2-1). Fredriksskans Stadion, 3866 néző, v.: Szuhina (orosz)

Továbbjutott: a DVSC-TEVA, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal
    
Gólszerzők: R. Elm (20., 71. a másodikat 11-esből), Mendes (32.), illetve Varga J. (13.)
Sárga lap: Rydström (46.), R. Elm (89.), illetve Kiss Z. (45.), Varga J. (60.), Máté (71., 86.), Dombi (79.)
Kiállítva: Máté (86.)

Kalmar FF: Wasta - Nouri, Carlsson (L. Johansson, 57,), Lantz, Larsson - R. Elm, Rydström, Eriksson, Sobralense (Smylie, 69.) - D. Elm (Ricardo Santos, 57.), Mendes

DVSC-TEVA:
Poleksic - Bernáth, Máté P., Mészáros, Leandro - Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály P. (Dombi, 74.) - Rudolf (Komlósi, 87.), Oláh (Szilágyi, 64.)

Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere:
- Jól kezdtük a találkozót, sikerült is gólt szereznünk. Sajnos utána érvényesült a svédek magassági fölénye, kicsit el is bizonytalanodott a csapat, és kapkodni kezdett. A második félidőben Rudolf helyzeténél óriási lehetőségünk volt, majd jött a 11-es, amivel nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, de sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Összességében azt mondhatom, hogy egy nagyon jó svéd csapatot búcsúztattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!