Sport

2009.08.01. 02:29

Atlétikai ob - Kilenc év után újra a Puskás-stadionban

Budapest - Több mint félezer, 563 versenyző nevezett a szombaton és vasárnap sorra kerülő atlétikai országos bajnokságra, amelyet 2000 után rendeznek ismét a Puskás Ferenc Stadionban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A színhelynek azért is van külön jelentősége, mert a magyar szövetség pályázott a jövő évi csapat Európa-bajnokságra. Az ob lesz az utolsó szintteljesítési lehetőség az augusztus 15-én kezdődő berlini világbajnokságra, az elnökség vasárnap este dönt az utazó csapatról. 

Eddig tíz atléta - köztük Pars Krisztián - teljesítette a vb-részvételi feltételeket, Dornbach Ildikó szakmai igazgató szerint az ob-n még 2-4 versenyző csatlakozhat hozzájuk. A kapitány elsősorban Papp Krisztinától (5000 m), Petráhn Barbarától (400 m), Szabó Nikolettől és Olteán Csongortól (mindkettő gerely), valamint a Dobó SE-s kalapácsvető Divós Katalintól várja, hogy bizonyítson. Utóbbinak 67,50 métert kellene teljesítenie - van remény, hiszen idei legjobbja 66,16 méter.

A program szombaton a férfi (15.00), vasárnap a női (14.30) kalapácsvetéssel rajtol. Vas megyéből összesen 26 egyéni versenyző és két váltó vesz részt az ob-n a Dobó SE, a Haladás VSE és a SZoESE képviseletében.

A bajnokságon olyan, nemrég visszavonult atlétákat köszönt a szövetség, akiktől a közönség korábban nem tudott méltó módon elbúcsúzni. Az olimpikonok, világbajnoki résztvevők és országos csúcstartók között található Gécsek Tibor és Németh Zsolt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!