Sport

2009.09.02. 02:29

A sakkozó Lakos Nikolett három év után újra versenyez

Eger - Három év kihagyás után mindjárt az ob-val indította egyéni versenysorozatát ötszörös sakkolimpikonunk, Lakos Nikoletta.

Gergácz Zoltán

- Kisfiam, Nándor már 14 hónapos, így be tudtam vállalni egy huzamosabb távollétet - mondta az ötszörös olimpikon, Lakos Nikoletta. - Évek óta nem voltam egyéni versenyen, így a hosszú kihagyás után nem vártam magamtól kiugró eredményt. Ez érződött is játékomon, ennek ellenére a teljesítményemmel elégedett vagyok. A tízfős mezőnyben 5 ponttal az 5. helyen végeztem. Egyre több a feltörekvő titán, de kis szerencsével akár dobogós is lehettem volna. Az egyetlen, egyben fájó vereséget Papp Petra ellen könyvelhettem el: a döntetlen állást erőltettem, vesztemre. Dudást - itt szerencsém is volt - és Csatárit legyőztem, a többi partim remivel zárult. Ezek közül Vajda és a bajnok Gara ellen jó esélyem volt a teljes pont begyűjtésére. A kiegyenlített erőviszonyokra jellemző, hogy a tavalyi bajnok Rudolf csak a 7. lett. A jövőben szeretnék bekapcsolódni az egyéni versenyek vérkeringésébe, illetve csapatban a Haladás mellett a Bundesligában is játszom majd. Tudom, nagyon meg kell küzdenem azért, hogy újból válogatott legyek, de nem mondtam le róla.

Az ob végeredménye: 1. Gara Anita 7 pont, 2. Gara Tícia 7, 3. Papp Petra 5,5, 4. Medvegy Nóra 5,5, 5. Lakos Nikoletta 5, 6. Vajda Szidónia 5, 7. Rudolf Anna 4, 8. Dudás Eszter 3, 9. Tóth Sarolta 2, 10. Csatári Mariann 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!