Sport

2009.09.25. 02:29

Ezüstérmes körmendi szivacs-kézilabdázók

Budapest - A Körmendi DMTE lány szivacskézilabda-csapata második helyen végzett a 29. alkalommal lebonyolított Fradi-kupán.

Vastag Nándor

A fiatalabb korosztály szivacskézilabdában kétszer mérkőzött meg riválisaival, a Tápiószelével, valamint a Ferencváros I. és II. számú gárdájával. Az FTC II. mind a hat mérkőzését nagy arányban elvesztette, a másik három csapat között azonban hatalmas csata zajlott a győzelemért.

A Körmendi DMTE először a Fradi I-et legyőzte 20:16-ra, majd a Tápiószelével 17:17-es döntetlent játszott. A visszavágón a tornát megnyerő Tápiószelétől 21:19-es vereséget szenvedett, a Ferencvárossal pedig 20:20-ra végzett, így a Mesterházi László és Faragó András által felkészített Őri Tünde, Bartik Janka, Molnár Mercédesz, Faragó Luca, Csapó Adrienn, Manheit Vanda, Károly Anett és Leopold Alexandra összeállítású csapat ezüstérmet szerzett. A vasiak egy különdíjat is elhoztak, a gólkirálynő Őri Tünde lett 44 találattal.

Az 1996-os lányoknál 14 csapat három csoportban kezdte el a selejtezőket. A körmendiek az Érdet 15:11-re, a Dunaújváros III-at 14:7-re legyőzték, de a Horttól 20:9-re, a Fradi I-től 24:12-re kikaptak. Az ötösben harmadikként végeztek, így a folytatásban a 7-9. helyért léptek pályára. A körmérkőzés során az Angyalföldtől 13:11-es, a Dunaújváros I-től 20:16-os vereséget szenvedtek, s végeredményben a kilencedik helyen zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!