Sport

2009.09.01. 02:29

Három bajnoki cím az utánpótlás kick-box ob-n

Esztergom - Az országos utánpótlás kick-box bajnokságon Király Zsófia, Farkas Ádám és Verhás Bence szerzett aranyérmet, míg a korosztályos válogatottnak nyolc vasi versenyző lett a tagja.

Vastag Nándor

Az utánpótlás ob-n - melyen 30 klub közel 210 versenyzője vett részt - három vasi egyesület kick-boxosai is szerepeltek, akik jó eredményeket értek el. A Kondoros Dancsó Zoltán, illetve Marton Klára tanítványai közül hárman szereztek bajnoki címet. A kadett II. semi-contact szabályrendszerében Király Zsófia (-55 kg) magabiztosan nyerte mindkét meccsét; a döntőben a tököli Olajos Enikőt múlta felül. Farkas Ádám (69) light-contactban ki-emeltként csak döntőzött, ahol kimagasló technikai és erőfölényét érvényesítve simán verte budapesti riválisát. Semiben a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Verhás Bence (-52) lightban fizikai adottságait és korelőnyét kamatoztatva lett bajnok, míg semiben másodikként végzett. Papp József (-69) light-contactban első ellenfelét magabiztosan legyőzte, majd a döntőben kis különbséggel kikapott, és ezüstérmes lett. A kadett I-ben semiben Verhás Olivér (-37) a fináléig könnyedén menetelt, ahol egy ponttal kikapott a csepeli Rohonci Jenőtől. A gyermeknél, semiben Bolfán Ákos (-28) első versenyén ugyancsak a fináléban szenvedett vereséget. Ugyanebben a korosztályban Szász Krisztófer (-28) és Bolfán Ádám (32) bronzérmes lett, ugyancsak harmadik helyen zárt a junioroknál light-contactban Bogáth Dániel (-79) és Szép Adrienn (-60). A Castrum SEC-Dinamica SE hét kick-boxosa közül kadett I-ben, semiben Bartók Zsolt (-47) két győzelem után a döntőben 8:6-os vereséget szenvedett békéscsabai ellenfelétől, míg Seregi Benjámint (47) egy nyertes meccset követően a csepeli Király Temes 4:1-re múlta felül a fináléban. Az Andorka Imre által felkészített versenyzők még három ezüstérmet gyűjtöttek. Kadett II-ben Pap Eszter (-60) mindkét szabályrendszerben a szegedi Kádás Adriennel szemben maradt alul, míg a juniorok semi küzdelem fináléjában Dienes Balázs (-84) Hartyáni Pétertől kapott ki nagy küzdelemben 11:8-ra. Ugyanebben a korcsoportban Pesti Balázs (-63) két szabályrendszerben tette próbára tudását, és mindkettőben bronzzal zárt. A Skorpió SE két sportolóval vett részt a bajnokságon. Takács Tibor tanítványai közül kadett II. semiben Nagy Gergő (-63) két remek győzelemmel jutott a döntőbe, ahol szoros csatában két ponttal kikapott a csepeli Veres Alexandertől. Nagy lightban harmadik lett, akárcsak kadett I. semiben Császár Levente (-37).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!