Sport

2009.09.11. 02:25

Három kategóriában lehet indulni a 26. História-futáson

Kőszeg - Vasárnap 9.15 órától 26. alkalommal bonyolítják le a História-futást, mely a CERR-Cup nemzetközi futóverseny-sorozat pontszerző futama is egyben.

Vastag Nándor

A kőszegi várostrom 477. évfordulójának tiszteletére megrendezett versenyen három kategóriában állhatnak rajthoz az atléták. A História-futás 9.15-től az utánpótlás futamaival kezdődik el: a pici korcsoportba tartozóknak 500, az I-II. korcsoportúaknak, valamint a III-VI-os lányoknak 1250, a III-VI-os fiúknak 2500 métert kell teljesíteniük. 

A hagyományos rendezvény 11 órakor az 1532 méteres tömegversennyel folytatódik, melyen igazolt és aktív futók nem indulhatnak. Végezetül 11.30-tól a 9 kilométeres pénzdíjas főversenyt bonyolítják le Kőszeg város utcáin; az abszolút férfi és női győztesek elnyerik a História-kupát.

Az utánpótlás futamaira előnevezés szükséges - rendkívüli esetben vasárnap szintén lehet nevezni -, míg a tömeg- és főversenyre a helyszínen is lehet jelentkezni. A rajthely a kőszegi Fő téren lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!