Sport

2009.09.26. 02:29

Kollár két aranya a felnőtt görkori ob-n

Szeged - A felnőttek gyorsasági görkorcsolyázó magyar bajnokságán a KDSE versenyzői közül Kollár Anna két arany-, Molnár Márk egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett.

Vastag Nándor

Szegeden kettőst versenyt rendeztek. Az első nap a felnőtt gyorsasági görkorcsolyázó magyar bajnokságot bonyolították le, melyen a Korcsolyázó Diáksport Egyesület négy versenyzője indult. A szombathelyiek közül a legjobb teljesítményt Kollár Anna nyújtotta, aki két aranyérmet szerzett. A rövid távokon, 300 és 500 méteren is a legjobbnak bizonyult, így először sprintben lett bajnok. Lajos Zsolt és Varga Jenő tanítványa aztán a két hosszú táv közül 5000 méteren győzött, míg 3000-en másodikként végzett, s ezzel az összetettben is a dobogó legfelső fokára állhatott. A női mezőnyben indult még Imre Emília, aki az összetettben utolsó, hetedik lett. A férfiaknál Molnár Márk 300-on kisebb hiba miatt csak harmadikként ért célba, majd 500-on második pozícióban zárt, így sprintben bronzérmet szerzett. A folytatásban 5000-en és 10 ezren is második helyezést könyvelhetett el, aminek köszönhetően összetettben ezüstérmet akasztottak a nyakába. A kilencfős mezőny másik vasi indulója, Gyimesi András összetettben a hatodik lett.

A második napon következett a IV. Dél Csillag-kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlásverseny. A népes, mintegy 150 fős mezőnyben a magyarokon kívül horvát, szerb, román, német és szlovén görkorisok is rajthoz álltak. A szombathelyiek ezen a viadalon is kitettek magukért: a profiknál Kollár Anna és Molnár Márk esélyeshez méltó teljesítménnyel nyerte meg a 200 méteres sprintversenyt. Az amatőröknél a KDSE-sek közül Mesteri Vanessza győzött, míg a Rajczy Imre SI-ből a Tóth András által felkészített Gróf Kristóf lett első.

A vasi érmesek. Profi, sprint. Junior D korcsoport (1998-99-es születésűek), lány: 3. Séfer Dia (KDSE). Junior B (1994-95), fiú: 1. Molnár Márk (KDSE). Junior A (1992-93), női: 1. Kollár Anna (KDSE). Összetett, junior D, fiú: 2. Bejczi Botond (KDSE). Váltó, junior D, fiú: 3. Kovács Máté, Bejczi Botond. Junior B: 2. Molnár Márk, Gyimesi András. Junior A, női: 2. Kollár Anna, Imre Emília. Amatőr, összetett, junior F (2002-03), fiú: 2. Gróf Olivér (Rajczy). Junior E (2000-01), fiú: 1. Gróf Kristóf (Rajczy), 2. Peresznyák Kevin (Rajczy). Lány: 2. Peszleny Ivett (Rajczy). Junior D, fiú: 2. Horváth Tamás (KDSE). Lány: 1. Mesteri Vanessza (KDSE). Felnőtt (1991 és később), női: 2. Bársony Brigitta (KDSE), 3. Lakics Vanessza (KDSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!