Sport

2009.12.29. 03:26

Diákolimpiai fináléban a Simon iskola floorballcsapata

A kispályás floorball diákolimpián országos döntőbe jutott a Simon iskola IV. korcsoportos fiúcsapata.

Vastag Nándor

A diákolimpia területi selejtezői után hét vasi csapatból három maradt állva, s közülük egy az országos elődöntőt is sikerrel vette. A IV. korcsoportos fiúk komáromi tornáján az Oladi ÁMK Simon István Utcai Általános Iskolája először 3:2-re legyőzte hazai pályán szereplő riválisát, a Bozsikot, majd kikapott 3:1-re dunaújvárosi ellenfelétől. A szombathelyiek utolsó csoportmérkőzésükön a paksiakat 6:2-re verték, így a négyesben másodikak, s elődöntősök lettek. A fináléba jutásról döntő meccsen aztán kikaptak a későbbi győztes komáromi Petőfitől, majd a harmadik helyért zajló találkozón a csoportkörben legyőzött komáromi Bozsiktól is vereséget szenvedtek. A Tóth András által felkészített Szalay Csaba, Ádám Viktor, Balogh Bence, Pegán Ádám, Pegán Péter és Farkas Péter összeállítású gárdának mégsem kellett szomorkodnia, ugyanis negyedik helyével a január 16-17-ei egri nyolccsapatos országos döntőbe jutott.

A lányoknál az egyházasrádóciak nagyon nehéz csoportba kerültek. A későbbi győztes Pakstól 5:1-re, a második Balatonszemestől 3:0-ra kapott ki, így a komáromi Petőfi 2:1-es legyőzésével négyesében harmadik helyen végzett, és végeredményben ötödik lett a Simon Attila által vezetett Süle Anna, Déry Petra, Tóth Evelin, Bozzai Dóra, Bakó Krisztina és Varga Vivien alkotta csapat.

A VI. korcsoportos fiúk dunaújvárosi tornáját jól kezdte a Herman, 2:1-re nyert a házigazdák egyik csapata, a Bánki ellen. A folytatásban viszont kétszer kikapott, a későbbi győztes dunaújvárosi Rudastól 6:4-re, a komáromi Széchenyitől 6:1-re. A helyosztón is jól helytállt, de 4:3-ra alulmaradt a komáromi Széchenyivel szemben a szombathelyi együttes (Dankó Tamás, Hartyányi Gábor, Kiss András, Kiss Gergő, Kassai Gergely és Németh Tamás, felkészítő Forgács Péter), így a hatodik helyen zárta a küzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!