Sport

2009.12.10. 03:26

Katona Melinda utazhat az SKI karate Európa-bajnokságra

A Sakura Karate SE két versenyzője szerzett érmet az SKI stílusszervezet országos bajnokságán.

Vastag Nándor

Kettős karateversenyt rendeztek a Sugár úti sportcsarnokban 14 klub 140 sportolójának részvételével. A tapasztaltabb, magasabb övfokozattal rendelkező karatékák az SKI stílusszervezet országos bajnokságán vettek részt, a többiek pedig - főleg utánpótláskorúak - az Alpok-Adria régiós viadalon.

Vas megyét a szombathelyi Sakura KSE versenyzői képviselték. A kadett korcsoportban a Katona Péter által felkészített Katona Melinda országos bajnoki címet szerzett kumite (küzdelem) versenyszámban, míg katában (formagyakorlat) bronzérmes lett.

Felnőtt küzdelemben Szabolcs Gergő jól versenyezve csoportjában második helyen végzett, így a döntőbe jutásért harcolhatott, de ott tapasztaltabb ellenfelétől kikapott és a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A serdülőknél formagyakorlatban Katona Evelin négyes döntőbe jutott, ahol csak néhány tizeddel maradt le a bronzéremről. Az utánpótlás korcsoportban is jól szerepelt két vasi versenyző. A serdülő Zavada Noémi és a kadett Horváth Jenni a kihon ippon kumitében (kötött küzdelemben) bronzérmet szerzett.

Az ob egyben válogató verseny volt a 2010-es Magyarországon megrendezendő Európa-bajnokságra, melyen a bajnoki címének köszönhetően részt vehet majd Katona Melinda is.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!