Sport

2010.02.26. 08:02

Vancouver 2010: Sebestyén Júlia a 17. helyen, Berecz Anna a 42. helyen zárt

Sebestyén Júlia a 17. helyen zárt a női műkorcsolyázók küzdelmei során, Berecz Anna a 42. lett az alpesi sízők óriás-műlesikló számában a vancouveri téli olimpia csütörtöki versenynapján.

MTI

A negyedik olimpiáján részt vevő Sebestyén összességében jó kűrt futott  ám a bírák kissé lepontozták, 93,80 pontot kapott, amely a rövid programon elért 57,46 ponttal együtt 151,26-ot ért. A versenyt a dél-koreai Kim Ju Na nyerte.

A női alpesi sízők óriás-műlesikló számában nagy meglepetésre a német  Viktoria Rebensburg diadalmaskodott. A 20 éves győztes a szám junior világbajnoki ezüstérmese, de a felnőttek között még egyetlen Világkupa-futamot sem nyert. Mögötte a szakág specialistájának számító, világbajnoki ezüstérmes szlovén Tina Maze a szuperóriás-műlesikláshoz hasonlóan második lett, míg a lesiklásban bronzérmes osztrák Elisabeth Görgl ezúttal is harmadik helyen zárt. Berecz Anna a 42. helyen zárt.

A sífutók 4x5 km-es női váltójában Vibeke Skofterud, Therese Johaug, Kristin Störmer Steira, Marit Björgen összeállítású norvég négyes nyerte. Björgen harmadik aranyérmét szerezte Kanadában, ezzel ő a most zajló ötkarikás játékok legeredményesebb sportolója.

Az északi összetett egyéni nagysánc számában kettős amerikai siker született: az aranyérem a világbajnoki címvédő Bill Demong nyakába került, míg az ezüstöt Johnny Spillane nyerte.

A síakrobaták férfi ugrását a fehérorosz Alekszej Grisin nyerte, míg a női jégkorongtornán a papírformának megfelelően a házigazda kanadai válogatott diadalmaskodott.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!