Sport

2010.03.26. 03:27

Vasi érmek kumitéban

A X. WKF karate magyar bajnokságon Németh Viktória ezüst-, Németh Zsuzsanna bronzérmet szerzett küzdelemben.

Vastag Nándor

A legrangosabb, WKF szabályrendszerben zajló gyermek, ifjúsági, kadett, junior, U21 és felnőtt egyéni magyar bajnokságon az összes karatestílus képviselői szerepelhettek, mégis kevés induló jött össze az egyes versenyszámok kategóriáiban, valamint súlycsoportjaiban. Vas megyéből is csak két egyesület sportolói vettek részt a megmérettetésen, de nem tértek haza üres kézzel. A Sárvári Shotokan Karate Egyesület képviselője, Németh Viktória az U21-es korosztály küzdelmének (kumite) -53 kilós súlycsoportjában két pesti riválissal csapott össze. Az egyiket 2:1-re legyőzte, míg a másiktól 3:0-ra kikapott, így ezüstérmes lett. Csapattársa, Dabis Gábor a junior formagyakorlatban (kata) kikapott, majd a vigaszágon egy siker után a második ellenfél útját állta.

A szombathelyi Leo Karate-Do SE indulói közül a felnőtt küzdelem -68 kilós súlycsoportjában Németh Zsuzsanna az U21-es Európa-bajnok Metzger Szandrától egy ponttal kapott ki, majd Bükki Ritával döntetlenre végzett. A hosszabbítás sem hozott a döntést, a bírók azonban a riválist látták aktívabbnak, így Zsuzsa bronzéremmel zárt. Gál Róbert tanítványa saját korosztályában, az U21-ben is körmérkőzéses rendszerben kumitézott. Egyszer nyert, míg három mecs- csét szoros csatában elvesztette, ami a negyedik helyet jelentette. Felnőtt katában a válogatott Schapira Dóra győzte le 3:2-re, de utána ellenfele is vereséget szenvedett, így a vigaszágon sem mehetett tovább. Klubtársa, a kisebb sérülés által hátráltatott Gál Enikő is hasonlóan járt ugyanebben a korosztályban, míg a junior katában erőnyerőként jutott a négy közé, ahol kétszer is vereséget szenvedett budapesti vetélytársaktól, így szintén negyedik lett.

A Németh Róbert által felkészített Németh Viktóriára szombaton rangos erőpróba vár, a magyar JKA karate válogatott tagjaként Németországban Európa-bajnokságon vesz részt. Junior kumitéban indul, ahol cél a négy közé jutás és az éremszerzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!