Sport

2010.06.27. 20:45

Foci vb, 2010: óriási bírói bakival indult a dél-amerikai diadal - Argentína-Mexikó 3:1

Argentína lesz Németország ellenfele a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, miután 3-1-re legyőzte Mexikót. A mérkőzés 26. percében Diego Maradona együttese óriási bírói hiba után szerzett vezetést Tévez révén, aki méteres lesen állva fejelt a hálóba.

MTI

Argentína-Mexikó 3-1 (2-0)
Johannesburg, Futballváros, 84.377 néző, v.:
Rosetti (olasz)
gólszerzők: Tévez (26., 52.), Higuain (33.), illetve Hernandez (71.)
sárga lap: Marquez (28.)
    
Argentína: Romero - Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze - Maxi Rodríguez (Pastore, 87.), Mascherano, Di María (Gutierrez, 79.) - Messi - Higuaín, Tévez (Veron, 69.)
Mexikó: Pérez - Osorio, Rodríguez, Márquez, Salcido - Juárez, Torrado, Guardado (Franco, 61.) - dos Santos, Hernandez, Bautista (Barrera, 46.)

8. perc: Salcido szánta el magát váratlanul lövésre az argentin kaputól 35 méterre, bombája után a labda a felső lécen csattant.
9. perc: gyors jobb oldali támadás végén Guardado lőhetett a 16-os jobb sarkától, labdája centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot.
12. perc: Messi vezette keresztbe a mexikói 16-os előtt a labdát, majd ballal lőtt, de Pérez biztosan hárított.
26. perc: Messi ugratta ki Tévezt a 16-oson belül, a kifutó Pérez hárított, a kipattanó labdát Messi visszaemelte - a lesen álló - Tévez fejére, aki a hálóba bólintott. Rosetti bíró megadta a találatot, majd a mexikóiak percekig tartó tiltakozása és partjelzővel folytatott konzultáció után is fenntartotta döntését (1-0).
33. perc: Osorio figyelmetlenül próbált Marquezhez passzolni, gyenge átadására Higuaín csapott le, rávezette a kapusra labdát, majd egy csel után ballal a hálóba passzolt (2-0).
42. perc: gyors argentin támadás végén, egy kiváló bal oldali beadás után Higuaín fejelhetett 6 méterre a kaputól óriási helyzetben, ám csúnyán mellé csúsztatott.
52. perc: Tévez forgolódott a mexikói 16-os előtt, passzába a védők beleléptek, a labda azonban visszakerült hozzá, s a csatár 19 méterről, jobbal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (3-0).
60. perc: Barrera cselezett ki két argentin védőt a 16-os bal oldalán, majd éles szögből lőtt, ám csak az oldalhálót találta el.
63. perc: szép bal oldali beadás után Hernandez fejelt 10 méterről kevéssel a léc fölé.
71. perc: Hernandez kapott jó labdát az argentin 16-os előtt, majd szépen fordult le Demichelisről, s 8 méterről, ballal a felső léc alá bombázott (3-1).
90. perc: Messi két szép csel után lőtt 17 méterről, labdáját Pérez nagy bravúrral tolta ki a léc alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!