Sport

2010.07.30. 11:27

A Bundesliga egyik topcsapata a Rohonci úton: Haladás-Werder Bremen

A Haladás NB I-es labdarúgócsapata szombaton, 19 órás kezdéssel a Bundesliga egyik élcsapatát, a Werder Bremen gárdáját látja vendégül felkészülési mérkőzésen a Rohonci úton.

Tóth Gábor

Az elmúlt két szezont az angol Arsenal elleni edzőmeccsel nyitotta a Haladás. A hagyomány folytatódik, most is neves ellenfelet sikerült megnyerni, ezúttal a Bundesliga egyik topcsapata, a 1899-ben alapított patinás Werder Bremen lesz a vendég a Rohonci úton. A Bréma a tavalyi szezont bronzérmesként zárta a német élvonalban, így az utolsó selejtezőkörben kapcsolódik be a Bajnokok Ligájába. Thomas Schaaf együttese négyszeres (1965, 1988, 1993, 2004) német bajnok, hatszoros (1961, 1991, 1994, 1999, 2004, 2009) kupagyőztes. Az európai porondon is vitézkedik a gárda: 1992-ben UEFA-kupát nyert, 2009-ben pedig ugyanebben a sorozatban a döntőben maradt alul a Sahtar Donyeckkal szemben.

A Bréma kerete hemzseg a német válogatottaktól: Tim Wiese (2-szeres válogatott), Per Mertesacker (69/1), Tim Borowski (33/2), Mesut Özil (17/2), Marko Marin (11/1), Torsten Frings (79/10). Továbbá a keret légiósai is a minőséget képviselik, gondoljunk csak a portugál Hugo Almeidára (28/10), a perui Claudio Pizzarróra (56/13) vagy a brazil Naldóra (4/0). A német együttes az ausztriai fürdővárosban, Bad Waltersdorfban edzőtáborozik, innen ruccan át a szombathelyi mérkőzésre. A Haladás az eredeti kiírás szerint most hétvégén, az újonc Szolnok vendégeként kezdte volna meg az NB I. 2010/2011-es szezonját. A mérkőzést szeptember 5-én (vasárnap, 16.30) pótolják a felek.

- A Bréma teljes keretével edzőtáborozik Ausztriában, azt azonban nem tudom, hogy mely játékosok lépnek pályára a Rohonci úton - fogalmazott Gelei Károly, FIFA licenszes mérkőzésszervező menedzser. - Legutóbbi edzőmeccsükön a spanyol élvonalbeli Racing Santandert verték 3:1-re, azon a meccsen szerephez jutottak a kulcsjátékosok. A Bréma hamarosan bekacsolódik a BL-selejtezősorozat küzdelmeibe, úgyhogy az edzők már az utolsó simításokat végzik a csapaton - szerintem tehát akikre komoly szerep vár a BL-ben, azok játszani fognak Szombathelyen. Remek meccsre van kilátás, igazi sztárokat láthat majd a közönség. És abban is bízom, hogy a Haladás legalább olyan remek teljesítménnyel rukkol elő, mint legutóbb kétszer az Arsenal ellen.

Azt Gelei Károly is elképzelhetőnek tartja, hogy a világbajnokságon remeklő, bronzérmet szerző német válogatottak közül a tornát végigjátszó két brémai futballista, Mertesacker és Özil extra pihenője miatt talán még nem húz szerelést a Haladás ellen. Mint ahogyan az is lehetséges, hogy a közelgő BL-rajt miatt beveti őket Thomas Schaaf edző. A Bréma egyetlen magyarját, Futács Márkót viszont biztosan nem láthatjuk a Rohonci úton. A 20 esztendős támadót ugyanis a Werder kölcsönadta a másodosztályú Ingolstadt gárdájának.

 

- Megmondom őszintén, nekünk most jól jött, hogy egy hetet csúszik a bajnoki rajtunk - fogalmazott Csertői Aurél, a Haladás trénere. - Csak hétfőn vettem át a szakmai munkát, így egyáltalán nem baj, hogy jut egy kis plussz idő az összecsiszolódásra a fiúkkal. Egyébként egy remek állapotban lévő csapatot kaptam Róth Antaltól, ám egy kis frissítés, gyorsítás kell még a társaságnak. Óvakodnék attól, hogy a Bréma elleni mérkőzést bajnoki főpróbának tekintsék a szurkolók. Ugyanis egy nagyon erős, a felkészülés végső fázisában lévő, európai szinten is topcsapatnak számító ellenfelet látunk vendégül. Ám az nem vitás, hogy presztízsmeccsről van szó. Ráadásul egy neves német gárda ellen játszunk, a németek mentalitására pedig az a jellemző, hogy egyetlen meccset sem vesznek félvállról - nem lesz tehát könnyű dolgunk. Viszont szeretném, ha a csapatom a Bréma ellen már felvillantana valamit a tudásából, a későbbiekben majd rá jellemző harcos stílusából. Remélem, hogy olyan eredményt érünk el, ami jó hírét kelti Szombathely labdarúgásának, és bizakodásra ad okot a jövőt illetően. Keneseire, Simon Attilára és Irhásra kisebb sérülés miatt nem számíthatok.

A várható kezdőcsapat: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. - Rajos, Molnár, Simon Á. - Nagy G., Oross, Sipos.

A meccs napján egyébként délután 16 órakor nyitnak a pénztárak.

A mérkőzésről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!