Sport

2010.07.12. 09:48

Bajnokok Ligája: ismerős helyen kezd a Debrecen

Már ismert helyszínen kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában a Debreceni VSC labdarúgócsapata, amely kedden az egyik tavalyi ellenfél, az észt Levadia Tallin vendégeként lép pályára.

MTI

A hajdúsági együttes - amely az idén megnyerte a hazai bajnokságot, a kupát, a Ligakupát és a Szuperkupát is - a BL előző kiírásában a harmadik fordulóban találkozott a Levadiával, s akkor előbb idegenben, majd hazai pályán is 1-0-ra diadalmaskodott.

Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere az egyesület hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, a Tallinn ellen a tavalyiakhoz hasonló, szoros összecsapásokra számít, mert bár a rivális kerete átalakult, a játékstílusa nem változott.

"Egy évvel ezelőtt egységes, szervezett csapattal találkoztunk Észtországban, a játékfelfogásuk és a taktikai felállásuk nem változott azóta, jelenleg is négy-öt-egyben futballoznak - mondta a szakvezető. - Tarmo Neemelo személyében egy erős testalkatú csatárt igazoltak, rá nagyon kell majd vigyáznunk, mert általában neki ívelik fel a labdát, fontos, hogy ne engedjük őt befordulni."

Herczeg hozzátette, nagyon lényeges, hogy a védelem egységes legyen, s a játékosok megfelelően segítsék egymást, a Levadia ugyanis támadásban a "lecsorgó, lepattanó, továbbcsúsztatott labdákra" épít.
"Hajtós, agresszív felfogású csapatot és nagyon szoros találkozót várok - fogalmazott a szakember. - Egy a lényeg: rúgjunk minimum eggyel több gólt, mint az ellenfél. Abban is benne vagyok, ha kettőt kapunk, de akkor nekünk legalább háromszor kell bevenni a kaput."

A csapat hétfőn reggel indult Észtországba, Laczkó Zsolt és a frissen igazolt Dajan Simac sérülés miatt nem tartott a társakkal, a hosszú kihagyás után ismét egészséges Bernáth Csaba esetében pedig a szakvezetés egyelőre nem akart kockáztatni.

A magyar alakulatnak az előző évhez hasonlóan három párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy a 32 csapatos főtáblára jusson. A DVSC-TEVA az előző kiírásban először a svéd Kalmart gyűrte le, majd a Levadia után a bolgár Levszki Szófia elleni kettős diadallal jutott a csoportkörbe, ahol az angol FC Liverpool, az olasz Fiorentina, valamint a francia Olympique Lyon volt az ellenfele. Herczeg András klubmenedzser tanítványai akkor győzelem és szerzett pont nélkül, 5-19-es gólkülönbséggel zártak a négyes utolsó helyén.

A tallinni mérkőzés kedden 18 órakor, a fehérorosz Alekszej Kulbakov sípjelére kezdődik. A dvsc.hu-n olvasható tájékoztató szerint a magyar drukkerek a helyszínen juthatnak belépőhöz, amelynek ára 10 euró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!