Sport

2010.07.28. 10:05

Haladás-ankét: Commodore 64, Csertői Aurél, Vörös Péter, stadionvásárlás (videóval frissítve)

Jó hangulatú, mintegy másfél órás szurkolói ankétot tartott kedd este a Szombathelyi Haladás vezetése. Megtudtuk, hogy Csertői Aurél a három csatáros futball híve és az edző saját bevallása szerint hülyeséget csinált amikor tavaly ősszel itthagyta a Haladást. Az is kiderült, hogy Commodore 64 vezérli a Haladás eredményjelzőtábláját.

Pum András

Körülbelül 70-80 Hali-drukker gondolta úgy, hogy kedd estéjét a Haladás Büfében tölti - szemtől-szemben a Haladás tulajdonosaival, klubvezetésével, játékosaival. A zöld-fehér klubot dr. Czeglédy Csaba alpolgármester, a többségi tulajdonos város képviselője, Illés Béla, a Halmill ügyvezetője, Deéry Attila a Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós klubigazgató, valamint Vörös Csaba technikai vezető képviselte. A játékosok közül pedig Tóth Péter csapatkapitány, valamint az új igazolás, Korolovszky Gábor nézett farkasszemet a szurkolókkal.

A menetrend egyszerű volt: a szurkolók kérdeztek, a vezetők, játékosok válaszoltak. Az első kérdés az egykori Hali-labdarúgóhoz,  Deéry Attilához érkezett, egy szurkoló azt kérte, hogy mivel számára ismeretlen az új ügyvezető, ugyan mutatkozzon már be.

 

- Két éve, vállalkozásomon keresztül már kapcsolatba kerültem a Haladással, egy spanyol céget igyekeztem a klubhoz irányítani, de megszakadtak a tárgyalások. Jó lenne ismét idecsábítani őket, de nyilván ez nem lesz egyszerű feladat. Jelenleg egyébként az átadás-átvétel zajlik a klubnál, jómagam a szakmai munkába, igazolásokba nem szóltam bele, de igyekszem egyre jobban belefolyni a munkába, az a célom, hogy egy jól menő klubot még jobbá tegyek - mondta Deéry Attila.

Ezt követően Korolovszky Gábor mutatkozott be a drukkereknek, a játékos kiemelte, hogy örömmel jött Szombathelyre, és szeretne a Haladás hasznos tagjává válni.
Úgy legyen.

Ezt követően ha nem is záporoztak, de sorban érkeztek a kérdések.

Tóth Miklós klubigazgatótól megtudtuk, hogy csak a bajnokság első nyolc helyéért jár prémium, a Magyar Kupa megnyeréséért pedig plusz prémium illeti a csapatot - az MK-ban egyébként mindig a lehető legerősebb csapatukkal állnak fel a zöld-fehérek.

Ezt követően Csertői Aurél emelkedett szólásra.

- Nehéz megfogalmazni az elvárásokat, hiszen sokan eligazoltak, és csupán Korolovszky Gabi érkezett - mondta a tréner. - A csapatépítés szempontjából csúszásban vagyunk, 15 felnőtt játékosra lenne legalább szükségünk, de egyelőre csupán 14-en vagyunk - a többiek ugyanis még fiatalok. Utóbbiakra még nem szabad terhet rakni, elsősorban sérülések és eltiltások miatt kaphatnak majd szerepet. Ahhoz, hogy céljainkat elérjük, mindennek klappolnia kell, ráadásul szükségem lenne egy irányítóra illetve egy csatárra is. Az biztos, hogy Vörös Péter nem jön Szombathelyre, úgy tudom aláírt a Szolnokhoz. Szeretnénk az előrejátékban hatékonyabbá válni, az biztos, hogy három csatárral rohamozunk majd.

 

Csertői kitért tavaly szeptemberi távozásának körülményeire is, és azt is megtudtuk, hogy a tréner hamarosan Szombathelyre költözik.

- Egy óriási siker után voltunk, és nem jöttek az eredmények. Pedig én nem hátra, hanem előbbre szerettem volna lépni, a harmadik hely után a másodikat céloztam meg - be kell látnom, hogy elveszítettem a realitásérzékemet. Abban az idegállapotban hülyeséget csináltam - felálltam a Haladás kispadjáról. Ami a szurkolókkal való viszonyomat illeti: nekem nem volt konfliktusom velük, azt nem tudom, hogy nekik volt-e bajuk velem - nem söröztünk ugyanis még együtt. Véleményem szerint egyébként minden körülmény között ki kell tartani a csapat mellett, hiszen az nem az edzőé, hanem a szurkolóké. Egyébként egy hónap múlva már nem ingázok Győr és Szombathely között, ugyanis ideköltözök.

 

Szóba került a stadion helyzete és az eredményjelző-tábla is.

- Miután nem a Haladásé a stadion, így egyelőre nincs kidobnivaló hatmilliónk egy eredményjelzőre - ez a legolcsóbb ár, ennél csak drágább készülékek vannak. A stadion ügyében továbbra sincs előrelépés.

- Tény, hogy olykor elromlik az eredményjelző, ami nem csoda, hiszen 1977-es darab, ráadásul bármilyen hihetetlen, Commodore 64-es számítógép vezérli - vette át a szót Tóth Miklós. -  Ráadásul a kábelek is ramaty állapotban vannak, néha a jel sem jut el. Egy visszajátszó eredményjelző amúgy 20 millió körül van.

Egy szurkoló Deéry Attilát pécézte ki magának, az egyik helyi hetilapban adott nyilatkozatát szerette volna értelmezni.

- Mindenki a Haladásért dolgozik, jómagam is, és nem politikusként állok itt. Stadionügyben az a véleményem, hogy a jelenleginél kedvezőbb áron is megvásárolható a terület - jelezte Deéry. - Ugyanakkor azt is látni kell, hogy hosszú távon a többségi tulajdonos önkormányzat nem tudja biztosítani a befizetéseket. Lépésről-lépésre kell fejlődnünk, közép-és hosszútávú terveink vannak. Annyi bizonyos: nem elégedek meg a középszerűséggel.

Czeglédy Csaba szerint ugyanakkor egy 30 milliárdos költségvetésű város költségvetéséből jutnia kell a legnagyobb szórakoztatást nyújtó sportágnak éves szinten 100 millió forintnak.

Ezen kívül még szóba kerültek a belépők - egy szurkoló szerint a 3 ezer forintos tribünjegy a mai világban irreálisan drága. (Maradnak az árak).

 Megtudhattuk azt is, hogy az Illés akadémián tervben van egy műfüves és egy füves pálya építése - erre azonban maximum csak jövőre kerülhet sor. Egyébként a meglévő műfüves pálya 110 millió forintba került, ebből Szombathely város önkormányzata 85 milliót fizetett, ezért a pálya a város tulajdonában is van. Megtudtuk azt is,  hogy az Illés akadémia az elitbesorolásnak köszönhetően 23 millió forinttal gazdagodott.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!