Sport

2010.08.10. 09:43

A Közép-európai ligában indul a Körmend

A MJUS-Fortress Körmend csapata nevez a Közép-európai Kosárlabda Liga küzdelmeire, hamarosan lehetnek légiósok is.

Vastag Nándor

A körmendiek eredetileg az Eurochallenge-ben szerettek volna indulni, ám egy banktechnikai probléma miatt a klub nem tudta befizetni a határidőig a nevezési díjat. A piros-feketék a történtek ellenére is kilépnek a nemzetközi porondra, a 2007-ben alapított Közép-európai Kosárlabda Ligában (CEBL) szerepelnek majd az ősszel. A játékosok hamarosan munkába állnak, augusztus 16-án kezdődik a felkészülés.

- A héten leadjuk a nevezésünket a Közép-európai ligára - mondta a körmendi csapatvezető, Zsebe Ferenc.  - Ez a sorozat nem olyan erős, mint az Eurochallenge, de azért jó gárdákkal csaphatunk össze, ami remélhetőleg szolgálja a csapatunk fejlődését. A ligában románok, csehek, osztrákok és szlovákok szerepelhetnek még, de úgy tudom, más magyar csapatok is neveznek. A légiós keresés az utolsó szakaszhoz érkezett - folytatta a szakember. 

Az edzői stáb kiválasztotta azokat a jelölteket, akik az elképzeléseikbe beleférnek, s most már felveszik a kapcsolatot a menedzserekkel. Elképzelhető, hogy megállapodás is lesz a héten, de Sabáli Balázs a válogatottal Ukrajnában van, ezért fejlemény csak a hazérkezése után, péntektől várható.

A magyar játékosok a hét eleje óta egyéni edzéstervvel már dolgoznak, a közös felkészülés jövő hétfőn kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!