Sport

2010.08.03. 02:29

Tereptriatlon: itt volt, aki számít

A remek szervezésnek köszönhetően aki számít ebben az extrém sportágban, az rajthoz is állt az első magyar-osztrák közös rendezésű hosszú távú tereptriatlon egyéni- és váltóversenyen.

Gergácz Zoltán

A szombathelyi Koller Szilárd szervezésében első ízben rendezték meg a Long Distance Xcountry Triathlont, azaz a hosszú távú tereptriatlon egyéni- és váltóversenyt. A mintegy félszáz résztvevő Ausztriában, a Rohonci-tó 21 Celsius fokos vízében teljesítette az 1500 méteres úszótávot, majd bringára pattanva tekert még 12 km-t sógoréknál, aztán a kerékpáros táv maradék, 68 km-es részét már a Kőszegi-hegységben tette meg, idegenforgalmi nevezetességeket (Írottkő, Stájer házak, Táborhegy, Keresztkút, Hétforrás) érintve. A szintkülönbség 2650 méter volt. A futás 20 km-es útvonala a Kálváriát érintette egy 6,5 km-es körpályával. Az extrém kategóriába sorolt versenyhez felnőttek az indulók: mindössze ketten adták fel, egyikük kényszerből, defekt miatt).

A festőien szép környezet valamennyi résztvevő számára a nehézségek ellenére is maradandó élményt nyújtott. A győzelmet az osztrák Daniel Müller szerezte meg 5:59:33 órás idővel a szombathelyi Horváth Zsolt (6:02:37) és a budapesti Varga Tamás Ervin (6:05:30) előtt. A csapat váltóversenyt a Triászok - Fejes János (kerékpár), Kertész Dóra (úszás, futás) - együttese nyerte 6:47:28 órás idővel a Bringa Banda (Horváth Zsolt, Rácz Katalin, Rozsnyi Lilla) előtt. Érdekesség, hogy az egyéni győztes majdnem egy órával jobb időt ért el, mint a váltó.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!