Sport

2010.09.14. 10:53

Agydaganatban halt meg a katafai futballista

Agydaganatban hunyt el a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Körmendi-csoportjában szereplő Katafa együttesében futballozó Németh András.

Pum András

A 24 esztendős Németh András - becenevén Pongó - a körmendi ifjúsági csapatban kezdte pályafutását, ám pár évvel ezelőtt az orvosok agydaganatot diagnosztizáltak a játékosnál. Megműtötték, de a betegség sajnos idén nyáron visszatért, és július 21-én elvitte a mindössze 24 esztendős, akkor a már a katafai együttesben játszó futballistát.

- Hat év szünet után, tavaly nyáron szerveztük újjá a katafai labdarúgást, a megyei III. osztály Körmendi-csoportjában állt rajthoz a csapat - mondta Ganyu Gyula, a Katafa SE elnöke. - Miután új együttesről beszélünk, jónéhány játékost kellett igazolnunk, így került hozzánk ez év januárjában Körmendről Németh András is. Tudtuk, hogy milyen betegsége volt korábban, így azzal is tisztában voltunk, hogy fizikálisan nincs a topon - ezért aztán tavasszal legtöbbször csak csereként vetettük be. A középpályán futballozott, technikás játékos volt, még gyengébb erőnléte ellenére is sokat segített a csapatnak. Nagyon jó srác, igazi csapatember volt a pályán kívül is. Sajnos a nyáron ismét visszatért korábbi betegsége, és hiába műtötték meg, állapota egyre csak romlott, végül július 21-én hunyt el.

- A Szőce elleni meccsen Németh András arcképével díszített pólóban futottak ki játékosaink, és az 1:0-s sikerünket az ő emlékének ajánlottuk - folytatta Ganyu Gyula. - Bár csak fél évet játszott nálunk, az egész csapatot megviselte a tragédia, nehezen térnek magukhoz a játékosok. Tervezzük is, hogy emléktornát rendezünk a tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!