Sport

2010.09.23. 10:45

Székesfehérváron a Haladás: az egy pont is siker lenne?

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának nyitómeccsén a kiesés elől menekülő Haladás pénteken, 17 órakor a bajnokaspiráns Videoton otthonában lép pályára (SportM).

Tóth Gábor

Az egyik legnagyobb költségvetéssel rendelkező, legbővebb, talán a legjobb kerettel rendelkező Videoton eddig hat bajnokit (3 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség) játszott, 11 pontot gyűjtött, a táblázat 4. helyéről várja a mai meccsetet. A Haladásnak ugyanennyi mérkőzésen mindössze három döntetlenre, három pontra futotta, jelenleg sereghajtó, 16. a  tabellán. A két csapat formája alapján a mérkőzés vélhetően mindkét szurkolótábornál országos egyes minősítést kap. Biztos, hogy zöld-fehér futballistáknak nehéz lesz felborítani a papírformát  persze azért nem lehetetlen.
 

- A Videoton a bajnokság egyik legerősebb együttese, nem titkoltan az aranyéremért harcol - kezdte az esélylatolgatást Csertői Aurél, a Haladás trénere. - Masszív, szervezett, harcos csapat, amely ráadásul nagyon jól játszik előre, minden meccsén sok helyzetet alakít ki. Nehezíti a helyzetünket, hogy a Fehérvár több olyan remek képességű, gólerős labdarúgóval rendelkezik, akik egyénileg is képesek egy-egy meccset eldönteni,  belőlük nagyon nehéz felkészülni. Az egyetlen esélyünk az, ha igazi csapatként, egységesen futballozunk, hiba nélkül védekezünk. És ki kell használnunk az ellenfél hibáit  mert szerintem a Videoton is képes hibázni, nekünk pedig jól kell sáfárkodnunk a helyzeteinkkel. Jelen helyzetünkben az egy pont nem sokat ér, de szerintem bármelyik magyar csapat elégedett lenne egy döntetlennel a fehérvári stadionban  én sem dőlnék a kardomba iksz esetén. Molnár Balázs még eltiltott, mindenki másra számíthatok.

 

A várható összeállítás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. - Rajos, Simon Á., Irhás - Nagy, Kenesei, Oross.

A mérkőzésről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!