Sport

2010.10.22. 09:54

Debrecen-PSV Eindhoven: Herczeg András barackot nyom Dzsudzsák fejére

Herczeg András, a Debreceni VSC labdarúgócsapatának klubmenedzsere a határozottabb támadójátékot hiányolta a holland PSV Eindhoven elleni, csütörtökön 2-1-re elveszített Európa Liga-mérkőzést követően.

MTI

"Szervezetten és fegyelmezetten futballoztunk, a vezetést is sikerült megszereznünk, ugyanakkor az eindhoveniek egy óriási védelmi hiba miatt tudtak egyenlíteni - fogalmazott a szakvezető. - A PSV játékosai nagyon labdabiztosak, a folyamatos passzolgatással pedig felőrlik az ellenfelet, így könnyedén dominálnak az összecsapások nagy részében."

Herczeg hozzátette: a második 45 percben ugyanúgy szerettek volna játszani, ahogyan az első félidőben, de úgy érezte, a találkozó hajrájára játékosai a párharcokban rendre alulmaradtak és sok labdát adtak el:

"Ezzel együtt biztató volt a játék a Sampdoria elleni egygólos vereség alkalmával és most is, nagyon remélem, hogy a hátralévő három mérkőzésen még jobb eredményeket fogunk elérni."
 

A magyar válogatott Dzsudzsák Balázs szerencsésen szerzett, győztes góljával kapcsolatban Herczeg elmondta: nem beszélt még a középpályással, de biztosan "barackot nyom a fejére" a találat miatt.

A korábban a Debrecent erősítő balszélső a mérkőzés után elárulta, csapattársa, Jonathan Reis azt mondta, nem ért bele a labdába, így - bár az európai szövetség weboldala eredetileg utóbbinak adta a gólt - a beadás valójában Dzsudzsák tarkójáról került a DVSC kapujába.

"Soha nem voltam még eredményes fejjel, úgy tűnik, ez most sikerült, pedig csak le akartam húzni a fejem a labda elől - viccelődött a középpályás. - Komolyra fordítva a szót: amiért jöttünk, azt sikerült elérnünk, győztünk, így kedvező helyzetből várhatjuk a folytatást. Őszintén szólva, kicsit meglepett a debreceniek játéka, egygólos hátrányban is alig-alig jöttek ki a saját 16-osukról."

 

Fred Rutten, a PSV vezetőedzője elégedett volt Dzsudzsák játékával, bár hozzátette, hiányolta a magyar futballistától korábban látott egyéni megoldásokat.

"Nehéz mérkőzés volt mindenki számára, Balázsnak különösen - mondta a szakember. - Kevés labdát kapott, de alapvetően jól játszott. Összességében azt kell mondanom, nehezen indult be a gárda, keveset futottak a játékosok, de a lényeg, hogy nyertünk, bár kétségtelenül szerencsés volt a győztes találatunk."
    A DVSC a következő körben, november 4-én Eindhovenben lép pályára, az összecsapás 21:05 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!