Sport

2010.10.02. 20:33

Egy pontot ért a három vasi gól: Haladás-Győri ETO 3:3 (videóval, képgalériával frissítve)

Felejthető első, és remek második félidőt produkált a Győri ETO ellen a Haladás együttese. Schimmer és Sipos bombagólt lőtt, ám a szombathelyieknek be kellett érniük a nem sok mindenre elég egy ponttal.

Pum András

SZOMBATHELYI HALADÁS-GYŐRI ETO FC 3:3 (1:2)

SZOMBATHELY, 2500 NÉZŐ, JÁTÉKVEZETŐ: IVÁNYI.

HALADÁS: RÓZSA - SCHIMMER, GUZMICS, LENGYEL,  TÓTH P. - IRHÁS,  MOLNÁR, SIPOS - NAGY G., KENESEI, OROSS. EDZŐ: CSERTŐI ARUÉL.

GYŐRI ETO: SZTEVANOVICS - TOKODY, FEHÉR, DJORDJEVICS, SZABÓ - KOLTAI, PILIBAITIS, KISS M., GANUGRAVA - BOUGUERRA, ALEKSZIDZE. EDZŐ: PINTÉR ATTILA.

A Haladásban Rajos Gábor kimaradt a kezdőből, a középpályás a csütörtöki edzésen kapott rúgást a combjára - ezért még a kispadra sem tudott leülni.

Borús, felhős idő fogadta a nézőket a Rohonci úton, meglehetősen lassan gyülekeznek a szurkolók. Győrből körülbelül 100 drukker érkezett.

A Győr kezdte a játékot.

A vasiak tiszta fehérben, a vendégek talpig zöldben futballoznak. A Hali a klubház felöli kapura támad.

4. perc: 0:1. Szabó bal oldalról végzett el szabadrúgást, középre ívelt labdáját a berobbanó Pilibaitis hat méterről a bal alsó sarokba fejelte (0:1).

6. perc: Koltai éles szögből, jobbról leadott, 11 méteres lövését bravúrral tolta szögletre Rózsa.

13. perc: 1:1!!Oross passzolt a bal oldalon felbukkanó Siposhoz , aki 22 méterről, kapásból, ballal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (1:1).

16. perc: Kenesei tette le a labdát Orossnak, a csatár 14 méterről lőtt, ám Sztevanovics bravúrral tenyerelte szögletre a bal sarokba tartó félmagas lövést.

21. perc: Ganugravát tartotta fel Lengyel: a Haladás hátvédje kapta a meccs első sárga lapját.

26. perc: Kenesei cselezte ki Djordjevicset a tizenhatos előterében, 16 méteres, lapos lövése kipattant Sztevanovicsról, ám a kapus másodszorra megkaparintotta a labdát.

31. perc: cserélt a Győr, Trajkovics állt be Kiss Máté helyére.

32. perc: Ganugrava 28 méteres bombája csak centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot.

33. perc: Irhás-Kenesei akció végén utóbbi 18 méteres, jobb oldali lövését magabiztosan fogta Sztevanovics.

Az utóbbi percekben a Haladás  jól és frissen futballozik, a győriek leginkább csak védekeznek.

41. perc: 1:2. Pilibaitis indított kontrát a jobb oldalon, átívelt a másik szélre, Trajkovics átvette a labdát, a balról a jobb lábára tette, majd 17 méterről laposan a jobb sarokba lőtt (1:2).

44. perc: egy előreívelt labdát Molnár éppen Koltai elé fejelte, aki megindult a Haladás kapuja felé. A középpályás három Haladás-védő között is átcselezte magát, majd ziccerből, 15 méterről a kifutó Rózsa mellett a bal sarok mellé gurított. Óriási helyzet volt...

Egyre gyakrabban és hangosabban kívánja a publikum Csertői távozását...

Vége az első félidőnek. A Haladás ugyan nem futballozik rosszul, de hátsó alakzata enyhén szólva is ingatag lábakon áll. A győriek remekül sáfárkodtak eddig a lehetőségeikkel.

Megkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt.

46. perc: Bouguerra futott el a jobb oldalon, pontosan középre passzolt, Alekszidze pedig 11 méterről ballal, laposan a bal alsó sarokba lőtte (1:3).

48. perc: itt a válasz, Kenesei bal oldali beadását Lengyel hét méterről bólintotta a hálóba (2:3).

49. perc: Pilibaitis rúgta fel Molnárt, sárga lap.

55. perc: cserélt a Haladás Oross le, Obrics be.

56. perc: győri csere, Ganugravát Juniort váltotta.

58. perc: Kenesei 20 méteres, bal oldali lapos szabadrúgása kijött Sztevanovicsról, ám a szerb hálóőr másodszorra megfogta a lasztit.

64. perc: Alekszidze kapott sárga lapot szövegelésért.

67. perc: Obrics próbálkozott 25-ről laposan, ám lövése nem jelentett különösebb próbatételt Sztevanovics számára.

69. perc: 3:3!!!. Schimmer kapott labdát a jobb oldalon, befelé cselezett, majd ballal, 23 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba (3:3)

70. perc: Djordjevics rúgta el a labdát, sárga lap.

72. perc: Kenesei 20 méteres szabadrúgása kipattant Sztevanovicsról, Nagy Gábor pedig négy lépésről a hálóba lőtt. 4:3 helyett azonban szabadrúgás kifelé - Iványi játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Nos, szó sem volt lesről.

76 perc: Kenesei kapott sárga lapot műesésért.

Megy előre a Haladás rendületlenül - érthető, az egy pont édeskevés. A közönségre sem lehet panasz - a rég látott jó játékot és küzdést óriási hangorkánnal honorálja.

79. perc: Schimmer jobb oldali beadását Sipos hat méterről, bevetődve, hatalmas helyzetben a bal sarok mellé lőtte.

80. perc: csere a Győrben, Bouguerra helyett Copa állt be.

84. perc: Nagy Gábor futotta le a védőket, de 14 méteres, bal lábas, kissé balról leadott lövését éppen elcsípte Sztevanovics.

87. perc: csere a Haladásban, Irhás helyére Lattenstein állt be.

88. perc: Tokodyt tarolta le Sipos, sárga lap.

Három perc a ráadás.

Vége a mérkőzésnek. A Haladás ugyan végigtámadta a második félidőt, de ez csak a döntetlenre volt elég - azaz nyolc forduló után is nyeretlen a vasi alakulat. Jövő héten ráadásul Kecskemétre, majd Újpestre látogatnak Keneseiék.

A mérkőzés utáni edzői nyilatkozatok (Videó: Bonyhádi Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!