Sport

2010.10.27. 14:17

Labdarúgó Magyar Kupa: kétgólos hátrányból fordítottak Keneseiék - Lipót-Haladás 2:5 (tudósítással frissítve)

A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutott a Szombathelyi Haladás együttese, miután kétgólos hátrányból fordítva, 5:2-re győzött az NB III-as Lipót vendégeként.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Lipót Pékség (NB III.)-Szombathelyi Haladás (NB I.) 2-5 (2-1). - Lipót, 200 néző, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, vezette: Barna.

Lipót: ROM - Bella, LAKATOS, Töltősi, Ásványi - Dömötör, Fajkusz, Dombi, LAPPINTS (Magyar, 73.) - Burkus (Burányi, 57.), Gál (Sütöri, 45.). Edző: Gunyhó Ferenc.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, TÓTH P. - NAGY, SIMON Á. (Csontos, 82.), Rajos (OROSS, 45.), SIPOS - KENESEI, Irhás (Lattenstein, 73.). Edző: Aczél Zoltán.

Gólszerzők: Tóth P. a 4. (öngól), Lappints a 10., illetve Nagy a 4., Kenesei az 56. és az 59. (a másodikat 11-esből), Tóth P. a 70., Oross a 76. percben.

 A mérkőzés első percétől kezdve elszántan, lendületesen futballozott a Haladás, a játék egyből áttevődött a hazaiak térfelére. Ennek ellenére a lipótiak teljesen váratlanul 10 perc alatt 2-0-ás vezetésre tettek szert: egy szabadrúgás Tóth Péteren irányt változtatva került Rózsa kapujában, majd egy ügyes kontrát fejeztek be góllal a vendéglátók. Előnyük birtokában a hazaiak fellelkesedtek, küzdöttek becsülettel, de visszaálltak védekezni, igyekeztek szűkíteni a területet a Haladás futballistái előtt. A zöld-fehérek azonban még a szünet előtt szépítettek.

Fordulás után egy gyorsabb, pontosabb Haladás lépett pályára. A hazaiak pedig nem bírták tartani a lépést élvonalbeli ellenfelükkel, végül belefutottak egy 5-2-es vereségbe. A szombathelyiek rengeteg helyzetet elpuskáztak, az eredmény hízelgő a hazaiakra nézve.

Magabiztos, szemre is tetszetős teljesítménnyel rukkolt elő a Haladás, megérdemelten jutott a 16 közé a Magyar Kupában.

Aczél Zoltán: - A Lipótban egy szimpatikus, harcos kis csapatot ismertem meg. Ám a továbbjutásunkat nem fenyegette veszély. Elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával, 0-2 után sem estek pánikba, végighajtották a meccset.


További eredmények:

Nagyecsed (III.) - DVSC-TEVA 1-1 - tizenegyesekkel: 7-8
Gyirmót (II. osztályú)-Lombard Pápa 1-1 - tizenegyesekkel: 2-3
BKV Előre (II.)-BFC Siófok 1-2
Bőcs (II.)-Újpest FC 1-5
Tisza Volán SC (III.)-Vasas 1-3
Tiszakanyar (III.) - Kecskeméti TE-ERECO 0-3
Tiszabecs (megye I.)-Eger (III.) 1-3
Pécs (II.)-Paksi FC 17 ó ó
REAC (II.)-Ferencváros 18 ó 

kedden játszották:
Barcs (II. )-Győri ETO FC 1-7
Dunaharaszti (III.)-Kaposvári Rákóczi 1-2 - hosszabbítás után
Cegléd (II.)-MTK Budapest 0-5

múlt szerdán játszották:
Putnok (III.)-Budapest Honvéd 1-3 - hosszabbítás után

október 6-án játszották:
Budapest Honvéd II. (II.)-ZTE FC 1-2

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!