Sport

2010.11.12. 03:25

Három vasi érem kumitéban

Az ippon shobu országos meghívásos karateversenyen a vasi indulók három érmet nyertek kumitéban.

Vastag Nándor

A JKA karate-válogatott tagjai már gőzerővel készülnek a november végi németországi Shotokan Európa-bajnokságra, így az ippon shobu verseny - melyen a küzdelemben az első teljes értékű találatig tartottak az összecsapások - jó erőfelmérőnek bizonyult. A viadalra a megfelelő meccsszám miatt más szövetségek égisze alá tartozó klubok is nevezhették sportolóikat, valamint Törökbálinton már az Eb-n alkalmazott versenyszabályokat használták. A megmérettetésen két vasi egyesület is részt vett. A Sárvári SKE-t képviselő Németh Viktória a junior küzdelemben (kumite) előbb faddi ellenfelét nagy csatában hosszabbítás után győzte le, majd egy tiszavasvári lányt dinamikus támadásokkal két ponttal múlt felül, így első helyen végzett. Ezután a felnőttek között is próbára tette a felkészültségét, ahol ezüstérmet szerzett. Első meccsét két ponttal elvesztette törökbálinti riválisával szemben, ám a budapesti vetélytársát egy testre mért rúgást követő ütéskombinációval legyőzte. Klubtársa, Dabis Gábor a kadettoknál formagyakorlatban (kata) a négyes döntőbe jutott, de a dobogóra nem tudott fellépni. A juniorok között ugyanebben a versenyszámban ötödikként zárt, majd a felnőtteknél sem sikerült a legjobb nyolcból továbblépnie.

A Tápláni KSE versenyzője, Lovranics Alexandra kadett kumitéban először válogatott faddi ellenfelétől kikapott, de a folytatás már sokkal jobban sikerült számára. Egy törökbálinti karatéka ellen kézlehúzás utáni ütéssel nyert, míg budapesti riválisa fölé egy jó tempójú rúgással kerekedett, így végeredményben a második helyet szerezte meg.

Címkék#kumite

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!