Sport

2010.12.01. 14:07

Ligakupa: kétvállon a Lombard-gárda - Pápa-Haladás 2:3 (frissítve)

Ligakupa-mérkőzésen szerda délután a Szombathelyi Haladás 3:2-re nyert Pápán. A zöld-fehéreknél a román Stefan Andrei Enescu próbajátékon szerepelt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Pápa-Szombathelyi Haladás 2-3 (2-2). - Pápa, műfüves pálya, 100 néző, labdarúgó Ligakupa-mérkőzés, vezette: Kovács J.
Pápa: Kovács V.  - TÓTH G., Bíró, Dlusztus, Németh M.  VENCZEL -  Zulevs, Somogyi (Adrian-Dorin, 45.), JOVÁNCZAI - Germán (Ranes-Marin, 45.), Bali. Edző: Véber György.
Haladás: Mursits (Szép, 70.) - CSONTOS, Nagy B., Nagy Z. (Szvoboda, 60.), DEVECSERI - Iszlai (Szakály, 80.)  RÁCZ (Czafit, 75.), Rajos, Enescu (Radó, 62.), LATTENSTEIN - SIMON A. Edző: Aczél Zoltán.
Gólszerzők: Bali az 4., Tóth G. a 42., illetve  Rácz a 9., Lattenstein a 44., Simon A. a 65. percben.
Sárga lap: Bíró a 66., Venczel a 87. percben. 

4. perc: Elveszítették a középpályán a labdát a vasiak.  A kontrából Zulevs húzott el a jobb szélen,  beadását pedig a középen érkező Bali közelről lőtte a kapuba (1-0).
9. perc: Enescu ívelt be szögletet. A labda a nagy kavarodásban lecsorgott, éppen a középen érkező Rácz elé, aki 18 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-1).
41. perc: Egy pápai szöglet után nem tudtak felszabadítani a szombathelyi védők, Tóth Gábor eszmélt a leggyorsabban, és 14 méterről, kissé jobbról a jobb alsó sarokba lőtt (2-1).
44. perc: Enescu szögletét Nagy Zoltán fejelte kapura, ám a labda egy hazai védőn megpattant. A  lehulló játékszert az érkező Lattenstein kapásból, elegáns mozdulattal emelte a jobb felső sarokba (2-2).
65. perc: Csontos ívelt be balról remekül, a hosszú oldalon érkezett Simon Attila,  és közelről a bal felső sarokba fejelt (2-3).
Szakadó hóesésben  a vonalak alig látszódtak , csúszós pályán, ám a körülmények ellenére remek, hajtós meccset játszottak a csapatok. A csatából a szervezettebben futballozó, lelkes szombathelyiek megérdemelten kerültek ki győztesen. Az újabb Ligakupa-siker egyben azt jelenti, hogy a Haladás nagyon közel került a csoportgyőzelemhez, azaz a továbbjutáshoz.

A mérkőzésen a Haladás szakmai stábja Stefan Andrei Enescu személyében egy román középpályást tesztelt  ezt a Ligakupa szabályai lehetővé teszik. A 23 éves középpályás megfordult több román és moldáv élvonalbeli csapatban. A legjobban talán a 2007/2008-as szezonban teljesítette, amikor 25 mérkőzésen 6 góllal segítette moldáv bajnoki címhez a Sheriff Tiraspolt. Az őszt az NB II-es Bőcs gárdájánál töltötte, 11 meccsen egy gól lőtt. Enescun látszik, hogy technikás, gyors futballista, ám a sorsáról nem született döntés, elképzelhető, hogy még lehetőséget kap a bizonyításra.

Aczél Zoltán: - Pápán nagy fegyvertény nyerni, főleg ilyen ilyen időjárási körülmények között, csak gartulálni tudok a fiúknak. Többen is jó teljesítményt nyújtottak, az egész csapat nagyot harcolt, elégedett vagyok.

Az állás: 1. Szombathelyi Haladás 7 pont/3 mérkőzés, 2. Ferencváros 2/2, 3. Lombard Pápa 1/3

További eredmények: Szolnok-Budapest Honvéd 3:4, Paks-MTK 4:0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!