Sport

2011.01.19. 22:27

Admirál-Haladás: egy félidőnyi bravúr a futsal Magyar Kupában

Remek első félidőt produkált a Admirál-Haladás futsalcsapata az Üllő FC Cső-Montage ellen a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutásért vívott második találkozón, de végül 7-5-ös vereséget szenvedett.

Toronyi Dávid

Admirál-Haladás VSE - Üllő FC Cső-Montage 5-7 (4-1). Haladás munkacsarnok, 300 néző, Magyar Kupa mérkőzés a legjobb négy közé jutásért, második találkozó, játékvezető: Kovács Gábor.

Haladás: Sipos - Németh P., Varga, Török, Kővári. Csere: Németh K., Bagó, Jáger, Neczpál, Polgár, Czeglédi, Horváth P. Vezetőedző: Pálmay Tamás

Üllő: Revelend - Mezőfalvi, Szalay, Rajnay, Krizbai. Csere: Laucsek, Simon Zs., Bánfalvi, Magyar, Breuer, Póta, Simon Á. Vezetőedző: Tóth Miklós

Az idegenben 4-1-re elvesztett első mérkőzés után hazai környezetben vágott volna vissza az NB I-ben harmadik helyen álló Cső-Montage csapatának a vasi gárda, és ennek a szándékának az első félidőben nyújtott teljesítményével nyomatékot is adott.

Már a negyedik percben előnybe került a hazai együttes Horváth Péter révén, amit nem sokkal később Póta még kiegyenlített. Ezután azonban mintha csak egy csapat lett volna a pályán, a Haladás sorra alakította ki a helyzeteit, míg a vendégek csak egy-egy távoli kísérlettel veszélyeztettek. Az osztálykülönbség nem látszott a két csapaton, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a 14. percben már 4-1-es hazai vezetésnek örülhetett a publikum.

Az első félidőben a Haladás akarata érvényesült, szépen felépített akciókat, és kontra támadásokat is szép számmal vezettek, míg az üllőiek támadójátéka ötlettelen és statikus volt.

A második félidőre egy teljesen más Cső-Montage futott ki a pályára, Tóth Miklós a csapat mestere láthatóan rendet tett a fejekben. Öt perc leforgása alatt megfordították a találkozó állását, a 25. percben már 5-4-es vendég vezetést mutatott a kijelző. Az üllőiek kreatívabban futballoztak a második játékrészben, és az egyre több labda nélküli mozgásnak köszönhetően dinamikusabbá vált a játékuk.

A Cső-Montage továbbjutása az utolsó tíz percre fordulva már nem forgott veszélyben. A félidő egyetlen hazai találatára a 34. percig kellet várni, ám ez is csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A vége 7-5-ös vendég győzelem lett, így az Admirál-Haladás VSE együttese kitűnő első félidei játékkal, és egy gólgazdag mérkőzéssel búcsúzott a Futsal Magyar Kupa további küzdelmeitől.

Gólszerzők: Horváth P. 2 ,Németh P., Jáger, Varga A., illetve Simon Zs. 2, Póta, Szalay, Mezőfalvi, Rajnay, Magyar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!