Sport

2011.03.12. 14:45

Hatból hat! Kenesei betekerte: Szombathelyi Haladás - Lombard-Pápa 1:0 (képgalériával)

A labdarúgó NB I. 19. fordulójában a Haladás Kenesei Krisztián mesteri szabadrúgásgóljával 1:0-ra legyőzte a Lombard-Pápát. Aczél Zoltán irányításával zsinórban hatodik hazai bajnoki meccsüket is megnyerték a zöld-fehérek.

Pum András

SZOMBATHEYI HALADÁS - LOMBARD-PÁPA 1:0 (1:0).

SZOMBATHELY, 5500 NÉZŐ, JÁTÉKVEZETŐ: VAD II.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Nagy I., Simon Á., Irhás, Sipos - Kenesei, Oross.

Pápa: Szűcs - Nagy S., Dlusztus, Farkas A., Németh M. - Takács P., Gyömbér, Bárányos, Tóth N. - Rebryk, Marics.

Aczél Zoltán nem változtatott az előzetesen megadott összeállításon, a sérült Halmosi Péter végül a kispadra sem került. A vendégek szakvezetője, Véber György pedig a szintén maródi Heffler helyett Tóth Norbertet állította a kezdőbe.

Bő tíz perc van a kezdésig, körülbelül kétezren lehetünk a stadionban, a hangszórókból bömbölő "megszokott", ősrégi rockzene teszteli a dobhártyánkat. Mondjuk ennél nagyobb bajunk ne legyen...

A Haladás kispadján Mursits, Csontos, Nagy II. Gábor, Rajos, Lengyel, Fodrek és Lattenstein foglal helyet.

A mérkőzés a közelmúltban elhunyt neves játékvezető, Emsberger Gyula emlékére egy perces gyásszünettel kezdődött.

A Haladás indította útjára a labdát. A vasiak tiszta fehérben, a vendégek sárga-fekete-feketében játszanak.

A pápai klubtulaj, Bíró Péter - némi füttykoncerttel kísérve - biztonsági emberek gyűrűjében elfoglalta helyét a tribünön.

Pápáról mintegy félszáz szurkoló érkezett Szombathelyre.

13. perc: Kenesei bal oldali szögletét Oross öt méterről lőtte kapura, de Szűcs bravúrral a léc fölé tolta a labdát.

23. perc: Kenesei jobb oldali szabadrúgását a berobbanó Oross három lépésről lőtte kapura, de Szűcs hihetetlen bravúrral nyomta a léc fölé a labdát.

28. perc: Irhás jobbról lőtte középre a labdát, ám Oross 11 méteres, lapos, középre tartó próbálkozását biztosan fogta Szűcs.

 31. perc: Sipos lőtte be a labdát laposan, balról, ám Dlusztus a tizenegyespontnál becsúszva az utolsó pillanatban mentett a gólra éhes Oross elöl.

Túl vagyunk az első félórán, egykapuzik a Haladás, a Pápa szinte teljesen beásta magát saját térfelére.

35. perc: 1:0!!!! Kenesei 22 méteres, középről elvégzett szabadrúgása a bal kapufáról úgy vágódott a hálóba, hogy a vetődő Szűcs még beleért a labdába (1:0)

A gólt követően feljebb merészkedett a vendéggárda, de túlzás lenne azt állítani, hogy nyomasztó lenne a pápaiak fölénye.

45. perc: Marics 30 méterről, ballal suhintott rá egy szabadrúgást, ám a kapu közepébe tartó lapos lövést biztosan védte Rózsa.

Egy perc a ráadás.

Vége az első félidőnek. A Haladás teljesen megérdemelten vezet a kizárólag a védekezéssel törődő Pápa ellen.

Kenesei gólja a Haladás Szurkolói Kör weboldaláról, a lelátóról rögzítve:

 

 Megkezdődött a második félidő, a Pápa cserélt a szünetben, Rebryket Bali váltotta.

54. perc: Tóth Norbert rántotta le Nagy I. Gábort, sárga lap. Csere a Haladásban, Orosst Fodrek váltotta.

56. perc: cserélt a Pápa is, Takács Péter helyére Quintero érkezett.

58. perc: Sipos tette át a labdát a jobb szélről a bal oldalon teljesen üresen ácsorgó Keneseihez, a csatár egyet  igazított rajta, majd kilenc méterről, laposan, centikkel a jobb sarok mellé lőtt.

59. perc: Nagy I. Gábor rúgta fel Bárányost, sárga lap.

Vad II. játékvezető egyre inkább főszereplővé válik a meccsen, ha valamelyik játékos a földre zuhan, már szól is a síp - általában tejesen feleslegesen.

A pápai portás, Szűcs Lajos sem lesz díszpolgár Szombathelyen, a második félidőben a kapus összes labdaérintését éktelen füttykoncert fogadja.

Kezd keményedni, élesedni a meccs, a Haladás nem elégszik meg az egy gólos előnnyel, míg a Pápa az egyenlítésért küzd.

68. perc: Dlusztus tarolta le Sipost, sárga lap.

71. perc: Fodrek kapott sárga lapot reklamálásért.

73. perc: csere a Haladásban, Sipost Nagy II. Gábor váltotta.

Negyedóra van a meccsből, a Pápa mindent egy lapra feltéve támad, ám a Haladás sem állt be teljesen bekkelni, jó a mérkőzés.

80. perc: cserélt a Haladás, Irhás ment le, Rajos jött be. Váltott Véber György is, Farkas le, Zulevs be.

83. perc: Nagy Sándor lökte ki a pályáról Nagy I. Gábort, sárga lap.

87. perc: Schimmer kapott sárga lapot reklamálásért.

89. perc: Kenesei végzett el szabadrúgást a tizenhatos bal csücskétől. Veszélyesen lefelé csapódó lövése a háló tetején landolt.

Három perc a hosszabbítás.

Tombol a Haladás-tábor, már csak két perc és ismét kétvállra kerül a Lombard...

Vége a mérkőzésnek, izgalmas, jó iramú meccsen a Haladás megérdemelten győzte le - ismét - a Lombard-Pápát. A második játékrészben ugyan mezőnyfölényben futballozott a vendéggárda, de helyzetet nem sikerült kialakítaniuk Bárányoséknak.

A lefújást után a pápai Maricsot úgy kellett lefogniuk csapattársainak és Véber György vezetőedzőnek, mert a légiósnak elszámolnivalója akadt Aczél Zoltánnal. Korábban egy ápolásnál már némi szópárbaj alakult ki a két fél között.

A sajtótájékoztató előtt a Haladás ügyvezetőjétől, Deéry Attilától megtudtuk, hogy a volt ZTE-játékossal, a 31 éves Marián Slukával tárgyal a klub,  és van is rá esély, hogy a szlovák középpályás zöld-fehérbe öltözzön.

MESTERMÉRLEG

Aczél Zoltán: - Az első félidei játékunkkal elégedett lehetek, hiszen támadólag léptünk fel, sokat birtokoltuk a labdát, és ha Szűcs Lajos nem mutat be két-három bravúrt, hamar lerendezhettük volna a meccset. Megérdemelten jutottunk vezetéshez tehát, amelyet még az első félidőben könnyen növelhettünk volna. Szünet után érthetetlen módon futballoztunk, pedig az első 45 perchez képest szerkezetileg semmit sem változtattunk. A Pápa türelmesen, a földön járatta a labdát, de hiába volt többet náluk a játékszer nem volt kapuralövésük, míg nekünk Kenesei révén újabb ziccerünk adódott. Újabb győzelmünkkel lélegzethez jutottunk, de továbbra sem lehet hibáznunk, hiszen még nincs olyan messze mögöttünk a kiesőzóna. Mindenesetre tovább szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, de nem számolgatunk, elsődleges célunk a bentmaradás. Ami a lefújás utáni szópárbajt illeti: Marics boldog születésnapot kívánt, én pedig megköszöntem... Egyébként sok siker kívánok a Pápának, amely jó játékoskerettel, és jó szakmai stábbal rendelkezik.

Véber György: - Két ellentétes félidőt láthattunk: az első 45 percet  végigtámadta a Haladás, mezőnyfölényt harcolt ki, mi ugyan a pályán voltunk, de tétován megilletődötten játszottunk. A szünetben megjegyeztem a fiúknak, hogy az első félidei teljesítményünkre nem mondhatom, hogy futball volt, mert az a szó megcsúfolása lenne. A szünet után látotottak már jobban tetszettek, felépítettük a támadásokat, többet volt nálunk a labda, de csupán a Haladás kapujától harminc méterig jutottunk el, ezt követően hiányoztak a beindulások, a kreatív megoldások. A szombathelyiek jól leszűkítették a területet, és bár ívelgettünk, ez a fajta stílus nem fekszik nekünk - helyzetig nem jutottunk el. Gratulálok a Haladásnak, megérdemelten nyert.

A mérkőzésen készült képgaléria megnyitásához kattintson ide, vagy valamelyik képre! 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!