Sport

2011.03.04. 16:00

Kikapcsolták az áramot, visszalépett a megyei II-től az Alsóberki labdarúgó-csapata

Kikapcsolt áram, tartozások, széthúzás, visszalépés - tavasszal már nem indul a megyei II. osztály Körmendi-csoportjában az őszi szezont 11. helyen záró Alsóberki FC együttese.

Pum András

Nehéz kideríteni, mi vezetett a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Körmendi-csoportjában szereplő Alsóberki FC visszalépéséhez. A korábbi elnök, Horváth József amondó: amíg ő, majd bátyja vezette a klubot, minden rendben ment, ám ezt követően már korántsem alakultak flottul a dolgok. Utódja, Horváth Géza viszont úgy vélekedik, főszponzor fia addig minden vállalását teljesítette, amíg a játékosok partnerek voltak, ám a széthúzást, érdektelenséget látva elzárta a pénzcsapot. Érdemes tudni, hogy Alsóberkiben már korábban is akadtak problémák, tavaly télen például edző és elnök nélkül vágtak neki a tavasznak.

- 1994-ben én magam építtettem a pályát, rendbetettem a környékét, meg lehet nézni: ilyen szép pálya nem nagyon akad a megyei II. osztályban - mondta Horváth József, aki 1994-től 2004-ig volt az Alsóberki elnöke. - Tíz év alatt körülbelül 50 milliót költöttem a csapatra, a házam is ráment a szenvedélyemre. Utánam a bátyám, Horváth Péter vette át az elnökséget - testvérem három évig edző is volt a csapatnál - és ő is tartozás nélkül adta át a klubot Horváth Gézának. Sem az én irányításom, sem testvérem elnökösködése alatt soha egyetlen forint elmaradásunk sem volt - nem úgy mint most. Mindennél többet elmond, hogy ősszel a villanyt is kikapcsolták a pályán.

- Való igaz, hogy kikapcsolták az áramot, ugyanis Németországban dolgoztam és egy ideig nem tudtam felügyelni a dolgokat - jelezte Horváth Géza, az Alsóberki immáron volt elnöke. - Nem titok, van némi elmaradásunk, de ez korántsem akkora mértékű, mint egyesek terjesztik. Tudni kell, hogy fiam - Horváth Gergely - volt a csapat főszponzora, és ameddig a játékosok megérdemelték, állta is a kiadásokat, a meccsek után prémium gyanánt például fizette a vacsorákat, de természetesen a működéshez kapcsolódó költségeket is rendezte .A nyáron nyolc játékost igazoltunk, Nike-mezeket, Nike-labdákat, új hálót vettünk - szóval egy jó darabig rendben mentek a dolgok.  Ám az őszi szezon vége felé néhány futballista és a fiam között elmérgesedett a viszony,  jópáran belülről bomlasztották a közösséget - nálunk nem is kétfelé, hanem három-négy irányban húztak a játékosok. Egyébként szerintem az dirigál,aki a pénzt adja - márpedig a fiam addig adta is, amíg rászolgáltak a labdarúgók. Csak többek között szóvá tette, hogy meccsnapon nem reggel hatkor kellene hazaszédelegni a diszkóból - ez pedig sok embernek nem tetszett. Az sem titok, hogy nekem is voltak haragosaim a csapatból. Hallottuk, hogy télen jónéhányan el akarnak igazolni, ezért tavaly decemberben - tisztázandó a helyzetet - közgyűlést tartottunk, ám mindössze három játékos jelent meg a keretből, a többiek arra már szinte mind egy szálig elmentek. Hogy miért? Jó kérdés, erre is csak azt tudom mondani: széthúzás volt a csapaton belül, rengeteg konfliktus akadt. A fiam azt mondta: olyan emberekre, akik arra sem méltatnak minket, hogy eljöjjenek egy közgyűlésre, akik így állnak az egészhez, nem érdemlik meg, hogy egyetlen forintot is áldozzon. Alsóberki speciális hely: ha jól csinálsz valamit az a baj, ha rosszul, akkor meg az. Mindenesetre én már lemondtam, szüneteltetjük a gárda szereplését, aztán ha nyáron valaki úgy gondolja, elindíthatja az Alsóberkit a megyei III. osztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!