Sport

2011.03.21. 15:08

Sárvári örömök: Pápa-verés után kolbászevés

A Sárvár FC-nek köszönhetően elveszítette veretlenségét a labdarúgó NB III. Bakony-csoportjának listavezetője, a Lombard-Pápa II. együttese. A Rába-partiak taktikus futballal 1:0-ra verték Nagy Mihály alakulatát.

Pum András

A 18. forduló előtt tizenegy hely és 23 pont választotta el egymástól a 12. pozícióban tanyázó sárvári együttest az éllovas és vasárnap estig még veretlen Lombard-Pápa II. alakulától. A vasiak azonban felborították a papírformát, és 1:0-ra legyőzték ellenfelüket - ezzel a forduló legnagyobb meglepetését okozták.

- A mérkőzés előtt kiegyeztem volna az egy ponttal is, hiszen mégiscsak a listavezető volt a vendégünk - jelezte Németh József, a Sárvár trénere. - Amikor megláttam a pápai összeállítást, benne hat, az első csapat keretéhez tartozó játékossal - például Venczellel, Bíróval - akkor pláne úgy gondoltam, hogy már az egy pont is siker lenne. A pápaiak esélyeshez méltóan kezdtek, de a félidő közepe táján kiegyenlített lett a meccs, sőt, vezettünk egy-két veszélyes kontrát is. A szünetben azt kértem a srácoktól, hogy továbbra is ilyen önbizalommal, akarással futballozzanak, viszont ahhoz, hogy üljenek a kontráink, pontosabban kell játszaniuk. Szünet után ismét benyomott a kapunk elé a pápai csapat, ám az 52. percben mégis megszereztük a vezetést. A vendégek elpasszolták a labdát, Sümeghy Zoltán középen meglódult, a mellett futó Sinka Gáborhoz gurított, aki jobbról, 17 méterről kilőtte a hosszú, jobb sarkot - formás kontra volt. Ezt követően is a pápaiak irányították a játékot, ám alig-alig akadt helyzetük, komoly lehetőségre nem is emlékszem. Bár így is egyenlíthettek volna, egy szabadrúgás után ugyanis védőnk, Horváth Lajos testéről a kapufára vágódott a labda. Ugyanakkor nekünk akadt egy-két veszélyes ellencsapásunk, egy ilyen végén Máthé András lövését védte bravúrral a pápai portás, Hajgató.

- Reálisan el kell ismernem, a döntetlen azért igazságosabb lett volna, de ugye örök igazság, a focit gólra játsszák - folytatta Németh József. - Azonban sokat dolgoztunk a sikerért, hiszen fegyelmezetten, nagy akarással, a taktikát betartva futballoztunk, még ha a játékunk nem is volt az igazi. Az igazsághoz tartozik, hogy a Pápa idén nem szerepel valami fényesen, persze ez nem sokat von le győzelmünk értékéből. A találkozó után csak szolidan ünnepeltünk, a klubház emeletén szoktunk összejönni egy kis kolbászevésre, üdítő,- és sörivásra, függetlenül attól, hogy mit játszottunk előtte. Ezúttal persze jobb hangulatban ettünk-ittunk, ment a zrika, hiszen a múlt heti, értékes hévízi döntetlen után most egy igazán értékes skalpot szereztünk. De nincs megállás, hétvégén Sopronba látogatunk - az a meccs a Pápa elleninél is nehezebb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!