Sport

2011.04.28. 13:45

Ellopott ritmus, csengetős busz: a Haladás volt edzője vezetheti az MSZP új tömegsport egyesületét

Egy új tömegsport-egyesület megalapításával szeretne a fiatalok felé nyitni az MSZP. A Népszabadság úgy tudja, hogy az MSZP Parlamenti Frakció Tömegsport Egyesület elnökének Vincze Géza (FTC) mesteredzőt kérték fel, a szakosztályokat pedig szocialista politikusok fogják vezetni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Várhatóan Mesterházy Attila pártelnök irányítja majd a labdarúgó szakosztályt, Szanyi Tibor felel az asztaliteniszért, a futásért Varju László, a motorosokat Oláh László vecsési pártelnök szervezi, Baja Ferenc felel a teniszért, a kerékpár és természetjárás szakosztályt pedig a volt környezetvédelmi miniszter Szabó Imre vezetheti.
   
A Népszabadság úgy tudja, az egyesületben lesz sakk és póker szakosztály is.
   
A nol.hu szerint az új szervezet alapító okiratát és működési szabályzatát most készítik, a szükséges dokumentumokat a napokban fogják beadni az illetékes bírósághoz.

Vincze Géza 1999 és 2001 között (amúgy Fidesz-érában) irányította a Haladást. A színes egyéniségként ismert tréner nyilatkozataival is felhívta magára a figyelmet. Néhány híres mondata:

- A Haladás frontérzékeny csapat, nem mindegy, hogy milyen a  játékosok PH-értéke.

- Kevesen tudják rólam, de szociálpszichológus is vagyok. Ebbéli minőségemben külön szociometriai vizsgálatot érdemelne a kisvárosokra jellemző keresztérdekeltségű csoportok szurkolása.

- Az a gól, ami a földön történik.

- Egy pihent MTK ellen a negyedszerre elopott ritmusú csapatunkkal erre voltunk képesek.

- Egy profi klubnál nem fordulhatna elő, hogy a csapat csengetős busszal érkezzen meg a meccsre.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!