Sport

2011.05.09. 09:11

Kézilabda: hatalmas pofonba szaladt bele a Pick Szeged gárdája

Mindössze húsz percig tudta tartani a szegedi védelem a veszprémi nehéztüzéreket. A bakonyi szurkolók többször számoltak rá az alföldi csapatra.

Turbók Orsi

Az első játékrészben a - Vadkertit, Sulc-ot és Katzirzot nélkülözni kénytelen - hazai gárda a 22. percig (Törő hétméterese ekkor csattant a kapu felső lécére) szorosan követte a vendégeket, ám ott valami elpattant. Ezután sorra hagyták ki a helyzeteket, amiért a másik oldalon az Iváncsik testvérek vagy Marko Vujin könyörtelenül büntettek.

A veszprémi kapuban Peric ismét kiváló teljesítményt nyújtott, ismét lehúzta a rolót a szegedi lövők előtt. Ehhez persze hozzátartozik az is, hogy a veszprémi védőfalon sem volt egyszerű átverekednie magát a támadóknak. A szünetre 9:15-ös állással vonulhattak ki a játékosok.

A második játékrészben Gulyás és Eklemovic pályára lépésével újabb lendületet kapott a bakonyi társulat, s innen már nem volt megállás. Uros Vilovszkit és Iváncsik Gergőt nem tudták megtartani a védők, akik - amellett, hogy akciógólokkal örvendeztették meg a csapatot kísérő, körülbelül kétszáz főnyi Veszprém-szimpatizánst - rendre harcoltak ki hétmétereseket is.

A Szegednek csupán "ötpercek" jutottak, pedig Skaliczki László mindent megpróbált. Fiatal játékosai motivációnak nem voltak híjján, ám rutinjuk ide még nem volt elég.

A csata negatív szereplője minden kétséget kizáróan Renato Sulic volt (az előzmények ismeretében nem is csoda), aki most is eréjesebben védekezett a megengedettnél, így meglehetősen rövid idő alatt két kiállítást is begyűjtött, s Mocsai mester jobbnak látta lecserélni.

Egyetlen győzelem hiányzik csupán a veszprémi csapatnak bajnoki címe megvédéséhez, s ezért május 22-én a Királynék városában mindent meg is fognak tenni Mocsai Lajos tanítványai. A kérdés az, hogy van-e még ebben a Pick Szegedben annyi, hogy - ha mást nem is, de - megcibálja az oroszlán bajszát.

Pick Szeged - MKB Veszprém KC 20:33 (9:15)

Szeged, 2800 néző.
Vezette: Dobrovits, Tájok.

Pick Szeged: Tatai - Stanovsky 1, Butenko 1, Herbert, Beocanin 1, Zubai 1, TÖRŐ 5 (2). Csere: Mikler, Tóth (kapusok), LÉKAI 4, Bajorhegyi 3, Balaz 1, Grünfelder 1, Nagy N. 2.
Edző: Skaliczki László.

MKB Veszprém KC: PERIC - Iváncsik T. 3, VUJIN 7 (3), Császár 1, Sulic 1, Terzic 3, IVÁNCSIK G. 7. Csere: Laluska, LUSNYIKOV 1, VILOVSKI 4, EKLEMOVIC 1, GULYÁS 5.
Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 2, illetve 12. perc.
Hétméteresek: 5/2, ill. 4/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!