Sport

2011.06.10. 19:04

Körmend: Ruják András hosszabbított, Dejan Mladenovics érkezik

A MJUS-Fortress Körmend kosárcsapata Ruják Andrással hosszabbított, míg irányítóposztra a szerb Dejan Mladenovics érkezik.

Vastag Nándor

A Körmend tavalyi keretéből élő szerződéssel csak Fodor Gergely, Ferencz Csaba és Sömenek Martin rendelkezett, de pénteken a trióhoz Ruják András, és egy új szerzemény, a szerb Dejan Mladenovic is csatlakozott. Előbbi megtartása nem meglepetés, az irányító az elmúlt szezonban remek teljesítményt nyújtott.

A 26 éves, 186 centi magas, szintén 1-es poszton bevethető Mladenovic tavaly a szerb B-ligában a Spartak Suboticánál szerepelt, ahol nyolc meccsen átlagban 6,5 pontot és 1,4 asszisztot jegyzett. A 2009/2010-es szezonban a román elsőosztályú Brassóban 28 mérkőzésen ugyanezen mutatói 11,9 és 3,8 voltak. Az is kiderült, a játékosok felé fennálló tartozások rendezése jól halad.

– Mindketten egy évre írtak alá – fogalmazott a Rába-partiak ügyvezetője, Zsebe Ferenc. – Mladenoviccsal szemben annyi kikötés van, hogy egy bizonyos időpontig meg kell szereznie az állampolgárságot. Budapesten született, anyukája magyar, és egyébként márciusban már beadta a honosítási kérelmet. Célunk, hogy jövő hétvégéig kialakuljon a csapat magyar magja – folytatta a vezető. – A játékosok az elmúlt időszakban kéthavi járandóságukat megkapták, és már csak egy kis elmaradás van feléjük. A tulajdonos ígérete szerint ezt június végéig rendezi.

– Információnk szerint Mladenovic nem volt sérült, hanem a fiatalokat favorizálták Szabadkán – mondta az edző, Sabáli Balázs. – Ruják Bandi maradása sok dolgon múlt, de a lényeg, hogy játéklehetőséghez jusson. Volt több lehetősége is, és ha hozunk elé egy légióst, nem biztos, hogy maradt volna. A szerb fiú honosítás előtt áll, és bízunk benne, ketten megoldják az irányítást. A többi magyar igazolástól függ, milyen posztokra hozunk légióst, de tervben két magas- és egy mezőnyember van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!