Sport

2011.06.02. 12:07

Vargovics Tamás: két sportágban öt döntőben

Alighanem sok sportoló csemete szívesen cserélne Vargovics Tomival. A körmendi Kölcsey 11 éves kisdiákja két sportágban öt országos döntőbe jutott be csapataival; a kérdés csak az: kosárlabda, vagy foci?

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Most hétvégén Tominak választania kellett: a Körmendi Törpördögök gyermek kosárlabdacsapatával megy a soproni országos döntőbe, vagy a Kölcsey Utcai Általános Iskola tanulójaként az országos diákolimpia II. korcsoportjának fonyódligeti fináléjában focizik. Utóbbi mellett döntött, bronzérmes lett - akárcsak a Törpördögök Sopronban. Vargovics Tamás amúgy még három másik döntőben lesz érdekelt az elkövetkezendő hetekben: a kosarasok kenguru korosztályában, valamint a diákolimpia III. korcsoportjában, kosárban és fociban egyaránt a Kölcseyvel. 
 
Tomi édesanyja NB II-es röplabdás volt, édesapja teniszezik, és két öccse is rendszeresen mozog, Balázs szintén focizik és kosarazik, Andris a futball mellett úszni jár. 
 
Ha valaki ezek után azt gondolná, hogy Vargovics Tomiból sportolót kívánnak faragni szülei, nos, azoknak csalódást okozhat, hogy a fiatalember nem sporttagozatos osztályba jár, zsúfolt edzésprogramja mellé belefér még az énekkar, a trombita óra, a matekverseny és rajzszakkör is. Persze edzői, Kutasi Tibor (foci) és Érsek István és Németh Istvánné (kosárlabda) igazán nem bánnák, ha náluk töltene még több időt, más kérdés, hogy Tomi hétköznapjai és hétvégéi már hónapokra előre be vannak osztva.

 

Ha arról kérdezzük Vargovics Tomit, hogy akkor foci, vagy kosárlabda, akkor körmendiként nem is mondhat mást, mint hogy pattogtatni a Rába-parti városban már-már kötelező, ám, ha eljön az az idő, amikor végleges választ kell majd adnia, akkor biztosan nem lesz könnyű a dolga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!