Sport

2012.04.19. 02:27

Kung-fus ob-forduló

A kung-fu országos bajnokság első fordulójában Túri Bernadett formagyakorlatban és küzdelemben, Cordier Bálint utóbbiban lett első Érden.

Vastag Nándor

A 18 klub közel 110 versenyzőjét felvonultató ob-fordulón a KondorControll SE kilenc fővel vett részt. A viadal elég korán volt, ezért a szombathelyiek még nem akartak csúcsformát hozni, de így is értékes pontokat gyűjtöttek a bajnoki döntőbe jutás szempontjából. Formagyakorlatban, a serdülő lányoknál Szakály Judit Sarolta pusztakézben és rövidfegyverrel (kard) is negyedik lett, a fiúknál előbbiben Németh Roland ötödikként zárt. A felnőtt női mezőnyben Túri Bernadett két aranyérmet szerzett, rövid- és hosszúfegyverrel (bot) is a legjobb gyakorlatot mutatta be. Karddal Vereb Dér Zsófia negyedik, Blaskó-Nagy Andrea ötödik helyen végzett. Pusztakézben a súlyos kéztörés után visszatérő, a junior korosztályból idén feljebb lépő Farkas Krisztina ezüstérmet vett át, Blaskó-Nagy negyedik, Túri ötödik, Vereb Dér hatodik lett. A férfiaknál Lenner Tamás kicsit elmaradt a várttól, pusztakezes gyakorlatával a dobogó második, a rövid- és a hosszúfegyveressel a harmadik fokára állhatott fel. A felnőttek között szintén most bemutatkozó Pintér Bálint pusztakézben bronzérmet nyert, karddal negyedikként végzett. A Koszogovits Mihály által felkészített, nagyon jó formában versenyző Túri Bernadett küzdelemben is kitett magáért, a light-contact -60 kg-os súlycsoportjában bizonyult legjobbnak. A férfiaknál, a -75 kg-ban Cordier Bálint két győzelemmel szerezte meg a legfényesebb medált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!