Sport

2012.04.06. 02:27

Remekül kezdte a bajnokságot a Haladás Crushers

Magabiztos győzelemmel kezdte meg divízió II-es bajnoki szereplését a Haladás Crushers amerikai futballcsapata.

Vastag Nándor

Veszprém Wildfires-Haladás Crushers 6-24 (3-0, 0-12, 3-6, 0-6). - Szombathely, 180 néző, divízió II-es amerikai futballmérkőzés.

A szezonnyitón a Veszprém lett volna a házigazda, de pályagondjai miatt a két csapat megegyezett egymással, így Szombathely és a Városligeti pálya adott otthont a mérkőzésnek. Az ellenfél jól kezdett, a második támadását három pontot érő mezőnygóllal fejezte be, ám ezután átvette az irányítást a Haladás.

A második negyedben a fordítás is összejött, Janzsó Csanád kétszer is tízyardos futásból szerzett hatpontos touch downt (TD). Közben a vasi védők is jól tették a dolgukat, a szünetig többször is földre vitték (sack) a rivális irányítóját (3-12). A félidő után tovább nőtt a zöld-fehérek előnye, Baranyai Bence passzát Tolnai Gergely kapta el a gólterületen (end zone) belül.

A veszprémiek ezután újabb mezőnygólt értek el (6-18), de ez kevés volt a felzárkózáshoz. Az utolsó negyedben már csak a Haladás szerzett pontot, a remeklő Janzsó Csanád 76 yardos futás után ért el TD-t (6-24). Az első bajnokiját magabiztosan nyerte a Crushers, de a teljesítményeken és a csapatmunkán még van mit javítania Őri Csaba vezetőedzőnek. Ha a szombathelyiek a TD-k után az extra pontokat is begyűjtik, akkor fölényesebb is lehetett volna a sikerük.

A meccsen egy sajnálatos sérülés is történt, a futó Hasznos Sebastian az egyik támadásnál kezét törte. Mentővel vitték kórházba, és meg is műtötték.

A Haladás következő mérkőzése április 29-én lesz a Városligeti pályán az Újbuda Rebels II. ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!