Sport

2012.06.05. 17:13

Kassai László jól küzdött a korosztályos Eb-n

Párizs - A korosztályos JKA karate Európa-bajnokságon küzdelemben bronzérmes lett a Tápláni KSE versenyzője, Kassai László.

Vastag Nándor

A 24 ország mintegy 500 versenyzőjét felvonultató kontinensviadalra Magyarországról 48 karatékából, 4 versenybíróból és három edzőből álló népes küldöttség utazott. Sajnos a franciaországi Eb alulmúlta az eddigieket, de a tragikomédiával felérő szervezés ellenére a magyar válogatott jól szerepelt, öt arany-, kilenc ezüst- és nyolc bronzéremmel tért haza.

Párizsban két vasi fiú is tatamira lépett

A Tápláni KSE képviselője, Kassai László a kadet (16–17 év) korcsoport egyéni küzdelmében (kumite) nagyon kitett magáért, a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A 46 fős mezőnyben kemény mérkőzéseken francia, bosnyák és belga ellenfelek legyőzésével jutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben dán riválisát 2:1- gyel múlta felül, majd ismét egy dán versenyző került az útjába. A két karatés nagyon küzdelmes, egyben kiegyenlített mérkőzést vívott, mely a második hosszabbításban dőlt el a vetélytárs javára. Németh András tanítványa megérdemelten szerzett Eb-bronzérmet, és még a csapatversenyben is jól teljesített. A négyfős kadet válogatott a nyolcaddöntőben Szerbia ellen 2-1-re nyert, majd a németek következtek. Kassai hozta a maga meccsét, társai közül egy kikapott, egy döntetlenre végzett, így hosszabbításra maradt a döntés. A tápláni versenyzőnek ment legjobban a küzdelem, így a ráadásban is lehetőséget kapott. De a pihentebb és frissebb ellenfelétől kikapott, s a csapat az 5–8. helyen zárta szereplését.

 

A formagyakorlatban (kata), a 12 évesek között Mesics Bertalan először fehérorosz riválisánál 3:2-es zászlóaránnyal bizonyult jobbnak, de a második fordulóban a későbbi győztes orosztól szoros vereséget szenvedett. A Sárvári SKE sportolója jól helytállt, de nehéz sorsolása is akadályozta a jobb helyezés elérésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!