Sport

2012.06.18. 08:54

Magyar győzelem az erős emberek budapesti versenyén

Nagy Ákos nyerte a vasárnap Budapesten rendezett Giants Live elnevezésű erős emberek versenyét, ezzel indulási jogot szerzett a szeptemberben, Los Angelesben sorra kerülő világbajnokságra, a World Strongest Men-re.

MTI

A korábbi junior súlyemelő világbajnok ezzel olyan sikert ért el a sportágban, amely 13 éve egyetlen magyarnak sem sikerült. Nagy mind a hat versenyszámban kiegyensúlyozottan teljesített, a harmadik feladat után az élre állt, s erejét taktikusan beosztva megtartotta első helyét. A másik magyar induló, Hrozik Gábor a hetedik helyen végzett a kilenc ország képviselőit felvonultató, 12 fős mezőnyben.

"Ennyire összeszedett még sohasem voltam, mióta ebben a sportágban versenyzem" - idézte a szervezők közleménye Nagy Ákost. "Jól mutatja ezt az is, hogy a hat közül egyetlen számot sem nyertem meg, a végén mégis engem szólítottak utoljára az eredményhirdetésnél".

A World Strongest Men-en - amelyen 30 versenyző méri majd össze erejét - a Giants Live első három helyezettje indulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!