Sport

2012.07.03. 19:29

A 28. Vasi Vasember következik

Szombathely - Szombaton 11 órakor rajtol a 28. Vasi Vasember triatlonverseny mezőnye. A résztvevők amatőr országos bajnokság, illetve az elitversenyzők a triatlon tour 6. versenye keretében csatázhatnak úszva, kerékpározva és futva.

Horváth Erika

A szervezők készen állnak a 28. Vasi Vasember megrendezésére. Szombaton 11 órakor dördül el a rajtpisztoly. A résztvevőknek rövid (olimpiai) távot kell teljesíteni: 1500 métert úszni a Csónakázó-tóban, 40 km kerékpározni a Kenderesi utca – Bartók Béla körút – Brenner Tóbiás krt. – Külső Nárai út – Nárai, Pornóapáti – Horvátlövô – Vaskeresztes – Felsőcsatár – Narda – Torony – Sé – Dolgozók útja – Kenderesi u. útvonalon, végül négy kört, azaz 10 kilométert futni a Kenderesi utcán, Bartók Béla körúton, Árpád utcán, a Múzeumfaluban, majd ismét a Kenderesi utcán a Csónakázótó parkolójában lévő célhelyig.

Mint a keddi sajtótájékoztatón Jerse András versenyigazgatótól és Kalmár Attilától, a Pannonsport ügyvezető igazgatójától megtudtuk, előzetesen már csaknem 200-an jelezték indulásukat, így talán meg is dőlhet a tavalyi, 386 fős rekord. Annál is inkább, mert anyagi gondok miatt egyre kevesebb versenyt rendeznek szerte az országban. Szombathelyen viszont a város és támogatók jóvoltából folytatódhat a tradicionális Vasi Vasember, amelyet első ízben a Vasivíz Kupáért írtak ki. A 18 évesektől a + 75-ösökig 13 korosztályban osztanak majd amatőr országos bajnoki érmeket és tárgyjutalmakat – várhatóan 15–16 óra körül kezdődnek az eredményhirdetések. Az elitversenyzők számára pénzdíjas a tour hatodik állomása. A tavalyi győztes Csortos Imre mellett jó néhány versenyzőt indítanak még a nagy triatlonklubok, vannak nevezők az ország minden részéből, de a mezőny 40 százalékát vasi sportemberek adják.

A lebonyolítást több mint száz önkéntes segíti, például ők kérik majd türelemre a verseny útvonalán közlekedőket az útkereszteződésekben. Teljes útlezárás csak a Kenderesi utca oladi kishídtól a Bartók Béla körútig lévő szakaszán lesz 6-tól 18 óráig. A rendezők hőségre is számítva több frissítőponttal, a versenyzőket követő autóval, illetve mentővel is készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!