Sport

2012.07.31. 14:27

Szombathelyen edz a magyar férfi kosárlabda-válogatott

Szombathely - A magyar férfi kosárlabda-válogatott a vasi megyeszékhelyen folytatja a felkészülést az augusztus 15-én kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre.

Vastag Nándor

A férfi válogatott tagjai július 11-én Győrben találkoztak, múlt héten Pécsen gyakoroltak, ahol edzőmérkőzésen Svédország ellen kétszer nyertek, és keddtől Szombathelyen készülnek. A vasi megyeszékhelyre a tervek szerint már szűkített, 14 vagy 15 fős keret érkezett volna, azonban a sok sérülés miatt 17 játékos találkozott a Sugár úti kiscsarnokban. A nemzeti együttes technikai vezetőjétől, Fodor Sándortól megtudtuk, Fodor Márton és Trotter Obadiah hátsérüléssel küzd, Keller Ákos és Molnár András a térdével bajlódik, míg Hanga Ádám korábbi talpsérülése miatt egyelőre könnyített munkát végezhet. Az első, délelőtti edzésen fizikai felmérés zajlott Rátgéber László egyik segítőjének, Sabáli Balázsnak az irányításával, de este az Arena Savariában már a labdás gyakorláson volt a hangsúly.

A válogatott csütörtök estig napi két tréninggel készül Szombathelyen, majd Győrbe utazik. Onnan péntek reggel indul tovább Lévára, ahol este, valamint szombat délelőtt is megmérkőzik Szlovákiával. Ezután jövő kedden Budapesten lesz újabb találkozó, amit szerdán és csütörtökön egy belgrádi torna követ. A rangos erőpróbán még három nagyon erős rivális, Szerbia, Törökország és Szlovénia szerepel. Szombathelyre augusztus 12-én térnek vissza a magyarok, és 14-én innen indulnak el az első Európa-bajnoki selejtező helyszínére, Ukrajnába. Az Arena Savariában is rendeznek Eb-selejtezőt, 21-én Ausztriát, majd szeptember 8-án a csoport legerősebb tagját, Horvátországot fogadjuk. Tehát többször is a vasi megyeszékhely lesz a nemzeti együttes főhadiszállása.

 

- Utolsó részéhez érkezett a felkészülés, ahol több a mérkőzés és kevesebb az edzés - mondta a szövetségi kapitány, Rátgéber László. - Már Pécsen is gyakoroltuk a taktikát, ezt szolgálták a svédek elleni felkészülési meccsek is. Most az a legnagyobb feladat, hogy a sérültek rendben legyenek és beépítsük őket a csapatba. Egy hónap alatt nyolc Eb-selejtezőt játszunk, a sorozatot 14 kosarassal akarjuk végigcsinálni, és majd az adott szituáció dönti el, kire számíthatunk. Egyelőre a bokaproblémák és a medvepuszik elkerültek minket; a jelenlegi sérülések örököltek, amiket a hosszú szezon termelt ki. Az orvosi stábra is fontos feladat hárul, annyi lemondás után mindenkire szükségünk van.

A keret: Ferencz Csaba, Fodor Márton, Gáspár Dávid, Hanga Ádám, Horváth Ákos, Keller Ákos, Lóránt Péter, Molnár András, Simon László, Szabó Miklós, Szabó Zsolt, Tóth Ádám, Tóth Gergely, Trepák Zoltán, Trotter Obadiah, Vojvoda Dávid, Wittmann Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!