Sport

2012.09.11. 05:35

Jól focizott a Lurkó korosztályos gárdája

Halásztelek - Értékes ezüstéremmel tért haza egy rangos, korosztályos, országos szintű mezőnyt felvonultató labdarúgótornáról a Lurkó UFC U9- es együttese.

Tóth Gábor

A fővároshoz közeli Halásztelek adott otthont az V. Németh Ferenc emléktornának. A rangos erőpróbára az ország legjobb utánpótlásképző csapatai kaptak meghívást, így többek között az FTC, a Vasas, a Siófok, a Győri ETO, a Dunaújváros, a Diósgyőr, a Dalnoki Akadémia, a Bp. Honvéd, a Szolnok, a Videoton, a Pécs, a Debrecen, az Újpest. Az erős, népes mezőnyben természetesen ott volt a Lukró UFC 2004-ben született gyerekeket felvonultató együttese is.

A csoportmeccseken a Lurkó 2-1-re kikapott Pest megye válogatottjától, a Kozármislenyt 6-1-re, a Békéscsabát 4- 1-re verte, az Újpesttel és a Halásztelekkel pedig gólnélküli döntetlent játszott. Így csoportmásodikként jutott a három csapatot felvonultató középszakaszba. Ahol a szombathelyiek remek teljesítménnyel előrukkolva a Debrecennél 3-2, a Mészöly Focisulinál pedig 4-2 arányban bizonyultak jobbnak. Következett a finálé, az ellenfél pedig a csoportkörben már megismert Pest megye válogatottja volt. A rendkívül színvonalas, kiegyenlített mérkőzésen a Lukró végül 1-0-ra kapott ki, így – igen értékes – ezüstéremmel tért haza. Továbbá egy különdíjjal, ugyanis Bögöly Barnabás lett a torna legjobb kapusa.

Végeredmény: 1. Pest megye válogatottja, 2. Lurkó UFC, 3. Pécs, 4. Mészöly Focisuli, 5. Debrecen.

Az ezüstérmes Lukró UFC U9 névsora: Bögöly Barnabás, Vörös Bálint, Horváth Kristóf, Bolla Bence, Szabó Bence, Tama Gergő, Szijártó Bálint, Németh Barnabás, Knizs Olivér, Kovács Péter, Németh Áron játékosok, Szűcs János, Molnár Gábor edzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!