Sport

2012.09.07. 20:53

Magyar válogatott - Ötgólos siker Andorrában a vb-selejtezők rajtján

Andorra - Nem okozott gondot a magyar labdarúgó-válogatottnak idegenben Andorra legyőzése, így Egervári Sándor együttese fölényes sikerrel kezdte a világbajnoki selejtezősorozatot.

MTI

Megkezdte harcát a 2014-es világbajnoki szereplés érdekében a magyar labdarúgó-válogatott, szerencsére az éles mérkőzések előtt bemelegítésnek kiváló ellenfél volt a csoport leggyengébb alakulata, Andorra. A mieink Bogdán Vanczák, Lipták, Juhász, Laczkó Koman, Korcsmár, Hajnal (Elek) Gera (Priskin), Szalai (Németh K.), Dzsudzsák révén szerencsére korán, Juhász fejese után már a 12. percben megszerezték a vezetést, a megnyugtató második találat pedig a 32. percben érkezett, ekkor Gera értékesített egy jogosan megadott büntetőt (0-2). A fordulás után sem volt megállás, az 54. percben Vanczák beadását Szalai bólintotta kapuba, majd nem sokkal később egy andorrai kiállítás után Priskin növelte az előnyt. A végeredményt Koman állította be a hajrában, végül 5-0 arányban nyert a magyar csapat.

Vb-selejtező, D csoport:

Andorra-Magyarország 0-5 (0-2)

Andorra la Vella, v.: Emir Aleckovic (bosnyák)

gólszerző: Juhász (12.), Gera (32., 11-esből), Szalai (54.), Priskin (68.), Koman (82.)

piros lap: Vales (67.)

sárga lap: Clemente (20.), M. Garcia (32.), Moreno (45.), Vales (55., 67.), Pujol (73.), illetve Koman (20.)

Andorra: Gómez - E. García, Lima, Vales, M. García (Maneiro, 80.) - Goncalves, Vieira, Moreno (Gomez, 69.), Clemente (Lorenzo, 72.), Pujol - Silva

Magyarország: Bogdán - Vanczák, Lipták, Juhász, Laczkó - Koman, Korcsmár, Hajnal (Elek, 76.) - Gera (Priskin, a szünetben), Szalai (Németh, 82.), Dzsudzsák

I. félidő:

12. perc: Dzsudzsák bal oldali szögletét követően Juhász fejelte a labdát öt méterről a bal alsó sarokba (0-1).

31-32. perc: Vanczák tolta meg a labdát a büntetőterületen belül, majd a rossz ütemben becsúszó Marc García felvágta őt. A megítélt 11-est Gera értékesítette, a jobb alsó sarokba lőtt (0-2).

II. félidő:

54. perc: Vanczák jobb oldali beadása után a hosszú oldalon érkező Szalai a rövid sarokba fejelt (0-3).

68. perc: Lipták ugratta ki a hazai védők között Priskint, aki mellel átvette a labdát, majd a kapuba bombázott (0-4).

82. perc: Dzsudzsák futott el a bal oldalon, az alapvonalnál középre gurított, egy hazai védő nem találta el a labdát, a jó ütemben érkező Koman viszont igen, s a kapu bal oldalába helyezett (0-5).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!