Sport

2012.10.17. 18:20

Anyagi gondok: távozhat a névadó Admirál a Haladástól

Szombathely - Komoly pénzügyi gondok gyötrik a Haladás VSE NB I-es futsalcsapatát. Távozhat például a csapat mellől az eddigi névadó, az Admirál cégcsoport.

Tóth Gábor

Kedden délután-este válságstáb próbálta megoldani az Admirál-Haladás VSE NB I-es futsalszakosztályának problémáit. Mint arról Somfalvi Csaba szakosztályvezető a Zalai Hírlapnak beszámolt: kevés sikerrel.

– Az Admirál cégcsoport a szerencsejáték törvény életbe lépése miatt vélhetően kiszáll a támogatóink közül, így legnagyobb szponzorunkat, egyben névadónkat veszítenénk el – fogalmazott Somfalvi Csaba. – Ez csak fokozza az amúgy is súlyos anyagi problémáinkat. Mert nyertünk ugyan pénzt a TAO-pályázaton, de ezt különböző nehézségek miatt egyelőre még nem sikerült lehívni – jelen pillanatban is keressük azokat a cégeket, akik ebben a segítségünkre lennének. Aztán májusban az önkormányzattól 1 millió 250 ezer forintot nyertünk el működési költségekre. Ez a pénz a mai napig nem érkezett meg a számlánkra. Nem titok, július óta a szakosztály minden tagja – vezető, edző, játékos – ingyen végzi a dolgát. Csak rá kell nézni a tabellára, rögtön kiderül, hogy vannak gondjaink... Nem tagadom, recseg-ropog a jól felépített rendszerünk. Jelen pillanatban például a különböző korcsoportokban több mint száz fiatal futsalozik nálunk. Nem szeretnénk őket szélnek ereszteni. Most azon dolgozunk, hogy az őszt végig tudjuk csinálni – ez talán a kisebb támogatóink segítségével össze is jön. Aztán a télen majd kiderül, hogyan tovább – zárta szavait az érezhetően elkeseredett Somfalvi Csaba.

– A nyáron, amikor nekifutottunk a szezonnak, még nem így néztek ki a dolgaink, ám reménytelen helyzetben azért nem vagyunk – vélekedett a futsalosok szakosztályelnöke, a HVSE elnökségi tagja, Bokor Zsolt. – Bízom abban, hogy a városvezetés – betarva az ígéretét – továbbra is támogat minket. Valamint abban is, hogy a pályázati pénzeinkhez mielőbb hozzájutunk. Én még halványan abban is reménykedem, hogy az Admirál cégcsoport mellettünk marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!