Sport

2012.11.23. 14:14

A Körmend lezárná a rossz sorozatát

Eheti hosszú túráját szombat 18 órai kezdettel a Pécsi VSK vendégeként zárja le a Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata.

A piros-feketék kedden hajnalban utaztak el a szerdai, németországi EuroChallenge mérkőzésre, majd Oldenburgból csütörtökön délután értek haza. Idegenben nagyarányú vereséget szenvedtek német riválisuktól, de a történteken nem lehet sokáig rágódni, mert szombaton már a PVSK otthonában bajnokin szerepelnek. A két csapat eddig nagyon hasonlóan teljesít a pontvadászatban. A Pécs 10., a Körmend 11. helyen áll egyaránt 3/5-ös mutatóval. Idegenben még egyik fél sem nyert bajnokit, míg hazai pályán négy fellépésből egyet vesztettek el, mindkét gárda a Kaposvárral szemben maradt alul. A vélhetően szorosan és izgalmasan alakuló találkozón játszhat a német túráról kisebb sérüléssel hazatérő Ruják András is.

Ruják András szerint fontos, hogy jól kezdjék a meccset. Fotó: Szendi Péter


- A második félidőben az egyik támadásnál kiléptem a pályáról és a lábfejem beszorult a palánk alá - mondta a Rába-partiak irányítója a sérüléséről. - Utána még játszottam, de hazafelé, a reptéren alig bírtam ráállni. Péntek reggel azonban már nem volt rossz a lábam, így tudom vállalni a játékot. Tény, nem jó hangulatban értünk haza, valamint éjszaka és hajnalban is sokat utaztunk, ám most egy nehéz és fontos meccs vár ránk - folytatta Ruják András. - Idegenben egyelőre pocsékul megy a csapatnak, de ezt a rossz sorozatot megpróbáljuk megszakítani a velünk szinte ugyanúgy álló Péccsel szemben. Hazai pályán könnyebb, mert a közönség támogatásával hátrányból is vissza tudunk kapaszkodni. Vendégként azonban a hibáink miatt nehéz helyzetbe kerülünk. A jó kezdésre kell törekedni, nem szabad már az elején nagy hátrányt összeszedni, mert utána akkor hiába nyerjük meg, vagy hozzuk egálra a többi negyedet. A csapattársakkal már arról is beszéltünk, hogy a fekete mezünk nem hoz szerencsét. Legutóbb azonban ez a rossz sorozat megtört, mivel a Debrecen bordóban érkezett, ezért itthon fekete mezben győztük le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!