Sport

2012.11.21. 16:06

Épül a Haladás-pályán a beléptetőrendszer

Kedden megérkeztek a Haladás-stadionjába a beléptetőrendszer működésének leglátványosabb elemei, a forgókapuk. A napokban valamennyi kapu a helyére kerül.

Pum András

Mint arról korábban beszámoltunk, az MLSZ által kiírt  és az állam által finanszírozott  kamera- és beléptetőrendszer telepítésére a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgó-csapatának vezetése sikeresen pályázott - olvasható a haladas.hu oldalon. Az öt évig az állam tulajdonában maradó, majd a klubhoz kerülő rendszer munkálatainak leglátványosabb része kedden kezdődött a Rohonci úton, ekkor kezdték el felszerelni a pénztárak mellé a forgókapukat. Az MLSZ egyébként azt szeretné elérni, hogy a nézők idővel váltsák ki a szurkolói kártyát, ám ez nem lesz feltétele a bejutásnak.
- Október elején voltak az első kapavágások a munkások, először a kábeleket, villamosvezetékeket fektették le - tudta meg Vörös Csabától, a Haladás technikai vezetőjétől a www.haladas.hu.


Dobos Péter és Gáspár Mihály szereli fel a főbejárati pénztár mellett az egyik forgókaput (Fotó: Horváth István)


- Ezt követően a szerverszobákat alakították ki, egyet az alagsorban, egyet pedig fent, a stúdió mellett. A biztonságra is ügyelünk, a tribün teteje alatt és az oszlopokon nyolc 360 fokban mozgó, és 30 rögzített arcfelismerő kamera pásztázza majd a a szurkolókat a meccseken. Ami a beléptetőrendszert illeti: kedd délután érkeztek meg a forgókapuk, a napokban valamennyit felszerelik. A Rohonci úti főbejáratnál 12, a Bartók Béla körút felől két, a vendégbejáratnál pedig szintén két kapun keresztül lehet bejutni a stadionba.
Érdemes tudni, hogy a lelátók feljáratainál továbbra is ellenőrzik majd a jegyeket. A pénztárakhoz kiépítették az elektronikai rendszereket, úgyhogy most a számítépeket, nyomtatókat, monitorokat várjuk. Vélhetően novemberben ezek az eszközök is megérkeznek. Halvány esély van rá, hogy a december 1-jei, Győr elleni hazai bajnokinkon amolyan próbaüzem jelleggel teszteljük a rendszert. Ám összességében valószínűbbnek tűnik, hogy erre majd csak a tavaszi idényben kerül sor. Több okból is hasznos a kamera- és beléptetőrendszer. Pontos nézőszámot tudunk mondani, nem lehet belógni a meccsekre, és az esetleges bajkeverőket is azonnal ki tudjuk szűrni - zárta szavait Vörös Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!