Sport

2012.12.17. 16:45

Vasi élsportolók meséltek egyesületi meghívásra

Celldömölk - Olimpikonok, bajnokok tisztelték meg jelenlétükkel a celldömölki közönséget a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban: a kiváló vasi sportolókat a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület hívta meg egy beszélgetésre.

Tóth Róza

A dobópályákon rezzenéstelen arccal összpontosító, a sikerért mindent megtevő kalapácsvető bajnokok, Gécsek Tibor, Németh Zsolt és Pars Krisztián ezúttal  derűsebb, lazább énjüket mutatták meg az érdeklődő közönségnek. A Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület közéleti programsorozatának délutánján az egyesület elnöke, Fehér László polgármester faggatta a sportolókat pályafutásukról, sikerekről, nehézségekről. A beszélgetésen ötödik résztvevőként ott volt a dobópápa, Németh Pali bácsi is, akinek tanításait, tanácsait, tetteit sorra felemlegették. (Ahogy Németh Pál ott volt Londonban is: emlékszünk a Pars Krisztián  győzelmét követő képsorokra.)

Balról: Gécsek Tibor, Fehér László (a házigazda), Pars Krisztián és Németh Zsolt a KMKK-délutánon (Fotó: Gyuricza Imre)

A sportolói pályafutások kezdetei után a legemlékezetesebb versenyeket, ellenfeleket, utazásokat, eredményeket idézték fel. S ha néha az évszámokban volt is egy kis keveredés, a centiméterekben nem: megkérdőjelezhetetlen memóriával bírva idézték fel számtalan versenyükön a maguk és ellenfeleik által dobott sorozatokat.

A közönség a kilencszeres magyar bajnok, Európa-bajnok, vb 3., olimpiai 4. helyezett Gécsek Tibortól színes képet kapott arról, hogyan építették reggelente saját kézzel a Dobó SE pályáját, hogy utána edzéssel folytassák a napot. Ha elhisszük, hogy el lehet érni a célt, nem adjuk fel, akkor el is fogjuk érni,  hangzott tőle a jól ismert tanács, és a bajnoktól valóban hitelesen is szólt.

Meg kell tanulni a győzelmet is, ezt már az olimpiai bajnok Pars Krisztián mondta, felemlegetve, hogyan is vágott neki a londoni világversenynek. Az év magyar atlétája címet ötödik alkalommal 2012-ben megszerző Krisztiántól azt is megtudhatta a közönség, hogy Anglia fővárosa mellett Japánban tett utazásai legkedvesebbek az ottani versenyek hangulata és a kulináris élmények okán. A világbajnoki ezüstérmes Németh Zsolt "kinn született" a pályán. A legkisebb Németh fiú testvéreihez hasonlóan több sportágba is belekóstolt, de édesapja, Pali bácsi hatása volt a legerősebb: dobóatléta lett. S amit sportolóként megtanult - a verseny a legjobb edzés -, azt követi edzőként is édesapja nyomába lépve.


Sokra hivatott korosztály bontogatja szárnyait Németh Zsolt és testvére keze alatt. Az első sikerek között ott van Pars Krisztián olimpiai aranya. Amennyire feledhetetlen volt Krisztián londoni tiszteletköre a szurkolók számára, olyannyira vált feledhetetlenné a három dobóatlétával való találkozás a KMKK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!