Sport

2013.01.02. 17:14

Lengyák György utánpótlás-referens

Szombathely - Január 1-jétől Lengyák György a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) utánpótlás-referense, míg Divós Katalin a dobó szakágé.

Horváth Erika

December 1-jétől nagy változás történt a Magyar Atlétikai Szövetségben, Dornbach Ildikó helyett  Spririev Attila lett a szakmai igazgató.

A menedzserként tevékenykedő szakember (ő az olimpiai bajnok Pars Krisztián menedzsere is) új csapattal kezdte meg a munkát egy új szemlélet jegyében: a MASZ ne  intézkedő, hanem  szolgáltató szervezetként segítse otthonukban a fiatalok és edzőik fejlődését.

 

Lengyák György, az új országos utánpótlás-referens (Fotó: Szendi Péter)

Spiriev Attila Lengyák Györgyöt,  a Haladás VSE és a Szombathelyi Sportiskola végtelenül lelkes, folyamatosan újító, a külföldi tapasztalatokat is felhasználó edzőjét kérte fel az országos utánpótlás-referensi posztra. Az egyik - pontosabban a dobó - szakág referense pedig a pályafutását már befejező vb-negyedik kalapácsvető,  Divós Katalin lett, aki   három dobószámban, a kalapácsvetésen  kívül diszkoszvetésben is súlylökésben is sokszoros magyar bajnok.

- A tíz évesektől az U23-asokig kell feltérképeznünk a tehetséges atlétákat, nyilvántartást vezetni róluk, javaslatot tenni arra, hogy kik legyenek kiemeltek, illetve kik induljanak a világversenyeken,  megnézni az edzéskörülményeiket, segíteni az edzőiket  - sorolta a tennivalókat Lengyák György. - Nagyon nagy és sokrétű a feladat. Remélem, hogy azért az itteni versenyzőim emiatt nem szenvednek csorbát. A jövőben már nem lesznek kötelező központi edzőtáborok sem a Héraklész- vagy a Csillag-programosoknak, viszont ők kérhetnek edzőtábori lehetőséget.

A MASZ még egy fontos pozícióra  vasi szakembert választott: a Sport XXI elnevezésű gyermekprogram regionális  koordinátora Kocsis Zsuzsa lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!